28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Na more traktorom! Vozio IMT 558 preko Velebita, sve do plavog Jadrana!

2 min read
Zanimljiv je cijeli video, ali posebno zabavlja kada prolazi slunjskim mostom iznad Rastoka, odnosno kada 'tjera' traktor na Velebit. Jer, nakon Udbine ne smije njime na autocestu, što bi bilo lakše, proći kroz tunel Sveti Rok.

Nije Slavonac, ali je naš, ljubitelj traktora, iz farmerskog, poljoprivrednog kraja… I svaka mu čast! On je Kalimero IMT, njegov kanal na Youtubeu svjedoči ‘njegovanju lika i djela traktora’, ali duh mu je navjerojatno snažan i pustolovan. Jer, odvažio se IMT-om 558 na put od Stružeca, naselja u Općini Popovača, sve do Novigrada, ali ne istarskog…

– U ovom videu je cijeli put od 280 kilometara – napisao je na Youtubeu u opisu videa i dodao…

– Stružec – Sisak – Petrinja – Glina – Vojnić – Slunj – Plitvice – Korenica – Udbina – Gračac – Maslenica – Posedarje – Novigrad – napisao je Kalimero IMT.

Putovao je, naime, vrlo hrabro traktorom na more, sklanjao se starom cestom drugim vozilima kada se za to ukaže potreba, poštovao propise, izbjegavao ceste gdje se ne smije voziti traktor… Krenuo je malo iza 5 ujutro i poslije 13 sati vožnje, dakle oko 18, parkirao traktor na rivi. Kaže, na kraju videa, procurio je antifriz, otišao hladnjak, ali ništa zato, opskrbit će se vodom za put nazad. Vozio je 280 kilometara oko 13 sati.

Zanimljiv je cijeli video, ali posebno zabavlja kada prolazi slunjskim mostom iznad Rastoka, odnosno kada ‘tjera’ traktor na Velebit. Jer, nakon Udbine ne smije njime na autocestu, što bi bilo lakše, proći kroz tunel Sveti Rok. ‘Fora ‘ je bilo vidjeti ga i iznad masleničkog kanala, svakako na prolasku kroz Plitvice, pokraj Krbavskog polja…

Kaže vozač i kako su se gume prilično istrošile na asfaltu, što ne bi bio slučaj da je vožen po polju. Inače, traktor može imati i cestovne gume, no stoje prilično skupo, a i nije ih lako nabaviti.

Video je do jučer imao približno 150.000 pregleda, a komentara je stotine, iz svih krajeva bivše države. Jer, IMT se još svugdje drži i vozi.

Jedno je sigurno, pothvat je zanimljiv, nimalo bezazlen, a potrošnja goriva…!?

Objavio je malo zatim Kalimero IMT i drugi video, a u kojem su i on i traktor ‘umočili noge u more’, gdje je iznio nekoliko podataka o putu, između ostalog i potrošnju. Ona je bila oko 19 litara na 100 kilometara, što ga vodi potrošnji do mora od otprilike, kako kaže, između 50 i 60 litara.

U nastavku možete pogledati video… Kao i drugi, po dolasku…

Obećao je Kalimero snimiti i video na povratku s mora.

Foto: Youtube (screenshot)