26. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavoncu ‘osvanulo’ na majici nakon sušenja? Znate li što je ovo?

1 min read
Išli su odgovori od tijesta iz dalmatinske juhe, preko logotipa, broša iz Zvjezdanih staza..., do čitave 'hrpe' netočnih odgovora. A sada pogledajte i vi još jednom i pokušate odgonetnuti, a ako ne ide - odgovor vam je ispod 'posta'.

Portal Dnevnik.hr ‘otkrio’ je jednog Slavonca i njegov ‘post’ na Redditu, a gdje je korisnik ostavio fotografiju i pitanje, znaju li čitatelji o čemu se na fotografiji radi. Naime, na rukavu majice, kako je napisao, posložene su vrlo pravilno male žute ‘loptice’, tvoreći praktički cjelinu. Nađeno na rukavu od maje nakon sušenja… je l’ zna netko šta je ovo? – napisao je Slavonac, a onda su krenuli odgovori, pretpostavke…

Išli su odgovori od tijesta iz dalmatinske juhe, preko logotipa, broša iz Zvjezdanih staza…, do čitave ‘hrpe’ netočnih odgovora. A sada pogledajte i vi još jednom i pokušate odgonetnuti, a ako ne ide – odgovor vam je ispod ‘posta’. Slavonac koji je to objavio predstavlja se na društvenoj mreži kao PsetosaSjembe. S obzirom na osječki žargon, mogao bi biti i Osječanin, sa Sjenjaka.

– Riječ je o jajašcima zelene stjenice (poznate i kao smrdljivi martin) koja se inače mogu vidjeti na listovima. Ženka polaže 30 do 130 jajašca koja se izlegnu od roku od 4 dana do 3 tjedna, ovisno o temperaturi – odgovorio je svima Dnevnik.hr.

Foto: Reddit (screenshot)