28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hajduković reagirao na objavu Vigilarea: … je li te ljude koji se nazivaju kršćanima stvarno nije Boga strah?

1 min read
Pitam se je li te ljude koji se nazivaju kršćanima stvarno nije Boga strah? - napisao je Hajduković na Facebooku.

Osječki zastupnik u Hravtskom saboru reagirao je na objavu Udruge Vigilare, na objavljenu ilustraciju na kojoj je ‘matematički’ prikazano kako muškarac i žena daju dijete, a više muškaraca daje majmunske boginje. Pritom su napisali – “Matematika je egzaktna znanost”. Sve to objavili su na Facebooku, reagirao je Faktograf, budući da im ‘matematika’ nikako nije točna, a ilustraciju je komentirao, rekosmo, zastupnik Socijaldemokrata, Osječanin Domagoj Hajduković.

– Kakve (plaćene) gadosti i laži možete naći u bespućima društvenih mreža: Vigilare ovo je dno čak i za vas. Kaže Nikola Grmoja da nam u Hrvatskoj prijeti “dugina propaganda,” a ja ga pitam što je ovo? Koristiti bolest od koje može oboliti svatko u kampanji dezinformacija i širenja predrasuda protiv LGBT zajednice je degutantno, nehumano i zlo. Pitam se je li te ljude koji se nazivaju kršćanima stvarno nije Boga strah? – napisao je Hajduković na Facebooku.

Inače, Vigilare se na Facebooku opisuje… – Vigilare (lat.) znači biti budan, bdjeti, odnosno budno pratiti što se događa. Preko informacija, akcija i inicijativa koje pokreće ili podržava Vigilare, građani podupiratelji mogu konkretno reagirati kao e-građani, a ne samo promatrati ugrožavanje, ismijavanje i ponižavanje svojih vrjednota od strane javnih osoba ili institucija. Vigilare je poveznica, most preko kojeg ljudi mogu izraziti svoje mišljenje o onima koji preplavljuju javni prostor.

Foto: Youtube (screenshot) & Facebook (screenshot)