28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘U sali je bomba’, javio je N.N. slavonskim svatovima! Gosti evakuirani, bombe nema!

1 min read
- Policijske ophodnje žurno su izašle na mjesto događaja, osigurale mjesto događaja te su svi gosti evakuirani iz objekta.

Nije šaljivo, nimalo! Ali je i neodoljivo pomisliti kako je netko na vrlo ružan način možda odgovorio na poznati ‘filmski šlagvort’ – Ako netko nešto ima protiv ovog braka, neka sada kaže ili zauvijek šuti. No, ponavljamo, šalu na stranu. Jer, za ovakvu neugodnost, a i opasnost, netko svakako mora odgovarati. Naime, slavonskim svatovima netko je javio kako je u svečanoj sali eksplozivna naprava, javila je policija.

– U subotu, 13. kolovoza oko 21 sat, za vrijeme održavanja svadbene svečanosti, nepoznati je počinitelj telefonom obavijestio Županijski centar 112 da je u svečanoj sali u Otoku postavljena eksplozivna naprava – javlja policija priopćenjem i nastavlja…

– Policijske ophodnje žurno su izašle na mjesto događaja, osigurale mjesto događaja te su svi gosti evakuirani iz objekta.

– Na mjestu događaja službenici protueksplozijske zaštite su pomoću službenog psa za detekciju eksploziva obavili detaljan pregled objekta i okolnog područja.

– Eksplozivna naprava nije pronađena te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

– S obzirom da je nepoznati počinitelj lažno prijavio događaj koji je iziskivao hitno djelovanje policijskih službenika, protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela „Lažna uzbuna“ – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.

Facebook Comments