23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Maloljetnici ‘posudili’ automobil! Ali to nije sve! Saznajemo: To je jednom od njih 11. put u 7 mjeseci!

2 min read
Policija, odnosno glasnogovornica PU OBŽ Edita Roterbauer, nam je potvrdila čak 11 ponavljanja istog djela istog maloljetnika, a nakon što smo u vlastitoj arhivi vidjeli kako se u priopćenjima ponavlja slično djelo od lipnja unazad.
automobil ključevi

Donji Miholjac, Orahovica, Čepin… dug je niz. Jer, sve skupa je to 11, slovima: jedanaest, ‘posuđivanja’ automobila istog maloljetnika, od kraja ’21. godine do danas. Čak 11 puta je hodao uokolo, pretpostavka je, tražio automobil s ključevima u bravi, jer svaki je puta to bio otključan automobil. Potom bi se istim vozio, zacijelo dok ne nestane goriva, a onda ga ostavio. Ovaj puta je imao i ‘kompanjona’.

Policija, odnosno glasnogovornica PU OBŽ Edita Roterbauer, nam je potvrdila čak 11 ponavljanja istog djela istog maloljetnika, a nakon što smo u vlastitoj arhivi vidjeli kako se u priopćenjima ponavlja slično djelo od lipnja unazad.

Važno je razumjeti i to da niti jednom u automobil nije bilo provaljeno. Svaki puta su ‘klinca’ ključevi ondje ‘dočekali’. A za to i vlasnik dobije kaznu od 300 kuna.

A danas je policija priopćila ovako…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da su dva maloljetnika počinila kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ – javlja policija i pojašnjava o čemu je riječ…

– Naime, jučer, u Osijeku, dva maloljetnika su odvezla osobni automobil 48-godišnjaka i nakon nekog vremena ga ostavili na parkingu trgovačkog centra.

– Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež – zaključuju iz policije.

Tada smo prekopali arhivu i našli ovo otprije tri mjeseca…

– Kriminalističkim istraživanjem policijski službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetni recidivist kaznenih djela počinio kaznena djela „Teška krađa“ s provaljivanjem u pokušaju i  „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ – javlja je tada policija, dodajući… – Maloljetnik je tijekom svibnja ove godine u Osijeku nasilno otvorilo vrata parkiranog osobnog automobila 41-godišnjaka iz kojeg nije ništa ukrao. Maloljetnik je jučer pod okriljem noći u Osijeku posudio osobni automobil 59-godišnjaka iz Osijeka te se s njim odvezao do parkirnog prostora trgovačkog centra gdje ga je ostavio. Jučer u dopodnevnim satima vozilo je pronađeno po policijskim službenicima I. policijske postaje s Ispostavom Čepin te je vraćeno vlasniku.

Foto: Pixabay (ilustracija)