15. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Zbog vjetra i grmljavine u zadnja 24 sata više intervencija u Osijeku i OBŽ! Danas i dalje ‘alarm’!

2 min read
Vatrogasnih intervencija u zadnja 24 sata bilo je još. Gorjeli su gospodarski objekti, nisko raslinje, trava, radni stroj i električni uređaji, no ne može se sve povezati s jučerašnjim nevremenom.

Jučerašnji vjetar i poneki udar groma ipak nisu sasvim poštedjeli Osijek i Slavoniju, odnosno Osječko-baranjsku županiju.

Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije je priopćenjem, kao i pojedine vatrogasne postrojbe na društvenim mrežama, donio popis niza intervencija koje su izvedene u zadnja 24 sata, a kojima je, nedvojbeno, uzrok bio utjelovljen u jakom vjetru.

Požar otvorenog prostora na Zmajevačkom Dunavcu. Uzrok požara udar groma. Intervencija je uspješno završena uz pomoć Granične policije Beli Manastir i kolega iz DVD-a Batina – napisali su na Faceboku iz DVD-a Kneževi Vinogradi, dijeleći nekoliko fotografija požarišta.

– Vatrogasci Osijeka imali su tehničku intervenciju uklanjanja opšavnog lima s pročelja kuće u Osijeku – javio je Županijski centar 112, a što je zacijelo uvjetovano jačim vjetrom tijekom jučerašnjeg dana, makar nema službene potvrde.

O tome su izvijestili i iz JVP Osijek, dodajući da su na taj način prevenirali eventualne ozljede stanara ili prolaznika.

– Vatrogasci Trnave imali su tehničku intervenciju uklanjanja srušenog stabla s kolnika na dijelu prometnice između Trnave i Novog Topolja – dodaje Centar 112.

Vatrogasci Trnave – tehnička intervencija uklanjanja srušenog stabla s kolnika na dijelu prometnice između Trnave i Novog Topolja.

Vatrogasnih intervencija u zadnja 24 sata bilo je još. Gorjeli su gospodarski objekti, nisko raslinje, trava, radni stroj i električni uređaji, no ne može se sve povezati s jučerašnjim nevremenom.

Iz DHMZ-a za danas i dalje drže upozorenje drugog stupnja za Slavoniju i Osijek, takozvani ‘narančasti alarm’…

– Vrijedi od 20.08.2022 00:00:00 do 20.08.2022 23:59:59, Stupanj pripravnosti: Narančasto, Mjestimice je moguće grmljavinsko nevrijeme uz veću količinu kiše. Količina oborine > 30 mm; Vjerojatnost grmljavine > 60 %, BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Foto: JVP Osijek, DVD Kneževi Vinogradi, Facebook (screenshot)