20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Večeras na OLJK-u! Dolazi Vesna Tominac Matačić! S monodramom!

1 min read
...na OLJK dolazi Vesna Tominac Matačić, naša Slavonka, s predstavom, monodramom - Ja koja imam nevinije ruke.

Predstava je na rasporedu Osječkog ljeta kulture bila još u srpnju, ali je zbog bolesti glumice tada otkazana. Evo nove prilike! Danas, u srijedu, 24. kolovoza, u 20 sati u Barutanu, na OLJK dolazi Vesna Tominac Matačić, naša Slavonka, s predstavom, monodramom – Ja koja imam nevinije ruke.

Monodrama glumice i autorice Vesne Tominac Matačić, o životu je i djelu jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja, Vesne Parun. Predstava je svojevrstan ‘hommage’. Premijerno je izvedena 10. travnja 2014. godine, kada bi bio 92. rođendan Vesne Parun. Predstavu je režirao poznati zagrebački kazališni redatelj Ivan Leo Lemo, u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea te u suradnji s Teatrom &TD, gdje je predstava do danas na redovitom repertoaru. Uz najvažnije biografske epizode, predstava donosi i poznate te neke manje poznate lirske tekstove Vesne Parun.

– Osječko ljeto kulture, u godini kada obilježavamo 100. obljetnicu rođenja Vesne Parun, donosi vam monodramu Ja koja imam nevinije ruke u srijedu, 24. kolovoza s početkom u 20 sati u osječkoj Barutani – pozivaju iz Kulturnog centra i dodaju…

– Ulaz na predstavu je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta u Barutani, besplatne ulaznice je potrebno preuzeti ranije. Besplatne ulaznice možete preuzeti na porti Kulturnog centra Osijek, Trpimirova 2/A, Osijek, u utorak i srijedu (23. i 24.8.) od 7-23 sata u Kulturnom centru Osijek, Trpimirova 2/A, Osijek – zaključuju u pozivu.

Foto: KC (screenshot)