28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni inspektorat: Opoziv popularnog soka! Zbog mogućeg prisustva stranog tijela!

1 min read
- Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače da subjekt u poslovanju s hranom HiPP CROATIA d.o.o. iz predostrožnosti opoziva proizvod BIO sok od jabuke 200 ml, LOT LA98967, najbolje upotrijebiti do 31.10.2023. zbog mogućeg prisustva stranog tijela u istome – javlja HAPIH i dodaje…

– Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. 

– Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.hipp.hr/dohrana/savjeti/obavijest-hipp-hrvatska/ 

– Razlog povlačenja je činjenica da je isti proizvod, radi prisustva stranih čestica, povučen s tržišta Republike Poljske, te je HiPP Croatia d.o.o. u svrhu osiguranja najviše razine sigurnosti i kvalitete za naše potrošače, odlučila isti proizvod povući sa tržišta Republike Hrvatske kao mjeru opreza. Proizvod možete slobodno vratiti u trgovinu u kojoj ste proizvod kupili, gdje možete ostvariti povrat novca ili zamjenu za drugi proizvod i bez predočenja računa (ova mogućnost se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod s istaknutim rokom trajanja i lot broj) – navode, među ostalim, iz HIPP-a na svojim mrežnim stranicama.

Foto: Pixabay (ilustracija)