19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na OLJK-u! Koncert! Nastupa osječka Lipa! A cappella gospeli, pop-rock…

2 min read
Iako će biti prilike kroz koji dan najaviti i 'grand finale' koncerata, a spektakularnim izvođenjem hitova pop sastava ABBA, sutra se održava jednako sjajan i fantastičan koncert - osječke Lipe.

– Manifestacija Osječko ljeto kulture bliži se svome kraju, a do kraja ovogodišnjeg produljenog izdanja, stiže još koncertnih događanja…

Iako će biti prilike kroz koji dan najaviti i ‘grand finale’ koncerata, a spektakularnim izvođenjem hitova pop sastava ABBA, sutra se održava jednako sjajan i fantastičan koncert – osječke Lipe.

– U četvrtak, 1.9. održat će se koncert uglednog osječkog zbora s tradicijom postojanja i zborskog pjevanja dugom 146 godina – Hrvatskog pjevačkog društva Lipa, na platou ispred Kulturnog centra Osijek s početkom u 20.00 sati – najavljuju organizatori, Grad Osijek i Kulturni centar.

Ulaz je, kao i na sva događanja Osječkog ljeta kulture, slobodan. U slučaju kiše, koncert će se održati u foyeru Kulturnog centra Osijek.

– Kao malo koji grad u Hrvatskoj, Osijek se može – glasno, jasno i vrhunski upjevano, pohvaliti tradicijom zborskog pjevanja dugoj gotovo stoljeće i pol. Hrvatsko pjevačko društvo Lipa sa svojih 50 aktivnih članova već 146 godina suvereno vlada osječkom glazbenom scenom i vraća se na nju s nagradama i pohvalama sa svih gostovanja, suradnji i zborskih natjecanja diljem svijeta. Stoga, velika pozornica Osječkog ljeta kulture, na platou ispred Kulturnog centra Osijek, u četvrtak, 1.9. u 20.00 sati pripast će upravo njima! Kao i uvijek, popularni Lipaši pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach, donose nam A cappella skladbe hrvatskih i svjetskih skladatelja različitih stilova, obrade folklornih popijevaka, gospel i pop-rock pjesme za (manje stresan) početak rujna – zaključuju iz KC-a u pozivu.

Foto: KC, Lipa (screenshot, ustupljeno za objavu)