29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U školske klupe u OBŽ sjela 19.872 osnovca i oko 10.000 srednjoškolaca! Osnovci su u 1.390 razreda!

2 min read
Raspoređeni su osnovci u 1.390 razrednih odjela. Prosječno je to po razredu 14,29 učenika. Iako je statistika tu varljiva, aritmetička sredina 'jedne noge u vatri i druge na ledu' daje 'ugodnu' temperaturu.

Broj učenika u osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije je 19.872. Prvašića je ove godine 2.311, izvijestili su iz Osječko-baranjske županije o osnovcima.

Raspoređeni su osnovci u 1.390 razrednih odjela. Prosječno je to po razredu 14,29 učenika. Iako je statistika tu varljiva, aritmetička sredina ‘jedne noge u vatri i druge na ledu’ daje ‘ugodnu’ temperaturu. Jer, zacijelo, ima škola u manjim sredinama gdje je malen broj učenika, kao i obratno.

Okvirni broj učenika u srednjim školama je oko 10.000 učenika. Naime, točan broj će biti nakon što prođe naknadni rok za upis u prvi razred srednje škole koji traje do 24. rujna ’22. godine.

U Osnovnoj školi Dore Pejačević u Našicama, na prvi dan školske godine, došao je zamjenik župana Josip Miletić, poželjevši svima puno uspjeha u učenju i svladavanju gradiva, istaknuvši kako će im Osječko-baranjska županija i dalje pružati potporu osiguravanjem besplatnog školskog obroka, stipendijama te drugim mjerama na njihovu obrazovnom putu.

– Na početku ove školske godine svim učenicima s područja naše županije želim poželjeti puno uspjeha i odličnih rezultata u stjecanju novih znanja koja su temelj razvitka svakog društva. Osječko-baranjska županija će njima i njihovim roditeljima i dalje biti podrška uz prepoznavanje potreba koje im mogu olakšati određene poteškoće s kojima se susreću. S obzirom da će od danas u prometu biti puno više sudionika, i onih najmlađih i neiskusnijih, apeliram na sve vozače da obrate pažnju i prilagode vožnju, osobito u blizini obrazovnih ustanova – istaknuo je Miletić.

Foto: OBŽ (screenshot)