20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iz dva pravca! Na granicama u Slavoniji stop za 109.200 tableta Kamagra i odjeću bez deklaracije…

2 min read
- Ovlašteni carinski službenici spriječili su na graničnom prijelazu Stara Gradiška pokušaj krijumčarenja 109.200 komada "Kamagra" tableta (sredstvo za potenciju) u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka.

– Na graničnom prijelazu Stara Gradiška spriječeno krijumčarenje robe za koju su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu – javlja jučer Carina i nastavlja…

– Ovlašteni carinski službenici spriječili su na graničnom prijelazu Stara Gradiška pokušaj krijumčarenja 109.200 komada “Kamagra” tableta (sredstvo za potenciju) u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka.

– Dana 06. rujna 2022. godine izdan je prekršajni nalog državljaninu Bosne i Hercegovine zbog prekršaja iz članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU. Prekršitelj je kao vozač teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka zatečen s neprijavljenom robom za koju su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu, a radi se o 109 200 komada Kamagra tableta. Prekršitelju je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 99.000 kuna – nastavlja Carina i iznosi još jedan slučaj, s drugog graničnog prijelaza u Slavoniji…

– Na graničnom prijelazu Tovarnik spriječeno krijumčarenje komercijalne robe. Ovlašteni carinski službenici na graničnom prijelazu Tovarnik  spriječili su pokušaj krijumčarenja 4.585 komada razne odjeće u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka.

– Dana 05. rujna 2022. izdan je prekršajni nalog državljaninu Republike Bugarske zbog prekršaja iz članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU. Prekršitelj je kao vozač teretnog vozila bugarskih registarskih oznaka, pored robe koja je deklarirana provoznom (T2) carinskom deklaracijom, zatečen s neprijavljenom robom. Fizičkim pregledom tovarnog prostora i deklarirane robe uočena je roba za koju  prekršitelj nije podnio carinsku deklaraciju, a radi se o robi komercijalne naravi i to 4585 komada razne odjeće. Prekršitelju je izdan prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 99.000 kuna – zaključuju.

Foto: Carina (screenshot)