25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvara se promenada u Donjem! U nedjelju! Do vojarne Vrbik!

1 min read
Naime, u nedjelju u 18 sati i službeno i svečano će biti otvorena promenada sve do kraja grada.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić nazočit će otvorenju izgrađene obaloutvrde i šetnice u Donjem gradu, od Kožare do vojarne Vrbik. Naime, u nedjelju u 18 sati i službeno i svečano će biti otvorena promenada sve do kraja grada. Radovi su provedeni ‘pod ravnanjem’ Hrvatskih voda.

Riječ je o poddionici radova kojom je izgrađena obaloutvrda gradskog tipa, lukobran i pješačko-biciklistička komunikacija na kruni obaloutvrde. Ukupno za sve tri dionice, od Željezničkog mosta do vojarne Vrbik u Donjem gradu vrijednost radova iznosi 100 milijuna kuna.

– Ovo je najduža šetnica uz neku rijeku ne samo u Republici Hrvatskoj već i šire. Riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju pješačke i biciklističke stazu te uređenje obaloutvrde čime će grad Osijek zasigurno dobiti ljepšu vizuru, a građani funkcionalniji i kvalitetniji prostor za ugodniji boravak u prirodi… – kazao je, među ostalim, u svibnju prošle godine, za trajanja radova, župan Anušić, na što je gradonačelnik Osijeka, u ono vrijeme kandidat za gradonačelnika, dometnuo…

– Rijeka Drava za nas Osječane predstavlja žilu kucavicu i drago mi je da radovi napreduju te da ćemo uskoro imati spojen Gornji i Donji grad, a ono što me posebno raduje su najave da će radovi krenuti i prema Višnjevcu odnosno Josipovcu.

Foto: OBŽ (screenshot)