28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Premijer Plenković na mjestu željezničke nesreće: Kako kažu liječnici, ozlijeđeni nisu životno ugroženi!

2 min read
Neslužbeno se doznaje da je putnički vlak prošao kroz crveno i udario u kompoziciju teretnog vlaka, a koja je stajala kod Rajića.

– …prema sadašnjim podatcima smrtno je stradalo troje ljudi, jedanaest je ozlijeđeno. Oni su prevezeni u Pakrac, Novu Gradišku i Slavonski Brod. Ima i teže ozlijeđenih, ali prema informacijama liječnika, u ovom trenu nitko nije životno ugrožen – rekao je premijer Andrej Plenković jedan sat iza ponoći, a nakon teške željezničke nesreće koja se dogodila na pruzi između Novske i Raića, kada je putnički vlak udario u zaustavljeni teretni vlak.

– Ne znamo je li još netko stradao. Utvrdit će se razlozi nesreće. Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani državljani. Obitelji će dobiti te podatke od Crvenog križa… – nastavio je Plenković, izražavajući sućut obiteljima poginulih osoba.

– Kako je riječ o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesreća se dogodila prije krajnje destinacije – dodao je još premijer.

Naime, bilo je, doznaje se 13 putnika u putničkom vlaku, koji je prometovao na liniji Vinkovci-Novska, a jedna osoba bila je u vlaku koji je stajao, strojovođa.

– Županijski centar 112 Sisak zaprimio je večeras u 21:31 sati dojavu o sudaru putničkog i teretnog vlaka koja se dogodila oko 2 km od postaje Rajić (Novska) prema Okučanima. Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak. Prema prvim informacijama ima više poginulih i ozlijeđenih osoba. Akcija spašavanja je u tijeku – javlja MUP.

Neslužbeno se doznaje da je putnički vlak prošao kroz crveno i udario u kompoziciju teretnog vlaka, a koja je stajala kod Rajića.

– …između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba… Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska – oglasili su se i iz HŽ-a, izražavajući sućut obiteljima poginulih osoba.

Foto: Vlada RH (screenshot)