25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Šetnica, film DGO 2, sjednica Vijeća, matineja…! Donji grad sutra ima najsvečaniji dio proslave!

2 min read
...jedva čekate premijeru filma DGO 2, autora Hrvoja Petrača, Kino pod zvijezdama na Trgu bana Josipa Jelačića, u 20 sati, kod tržnic!?

Posljednja dva dana Donji grad slavi svoj Dan Gradske četvrti. Slavit će još dva dana, do ponedjeljka. A nedjelja, sutra, 11. rujna, bit će najsvečanije. Pred nama je centralni dan proslave, kao i crkveni god Preslavna Imena Marijina. Najmanje je osam velikih događaja ovog dana pred nama, tri najveća, od svečane sjednice Vijeća GČ Donji grad, preko Kina pod zvijezdama, premijere drugog dijela filma Hrvoja Petrača DGO 2, svakako otvaranja šetnice i obaloutvrde na Dravi, od ‘Kožare’ do vojarne Vrbik.

Sportska natjecanja će početi već od 9 sati. U ŠD Zrinjevac odigrat će se turnir RK Olimpije, ženskih ekipa domaćina, Osijeka, Đakova i Darde. U GČ Donji grad na rasporedu je stolnoteniski turnir otvorenog tipa, pojedinačno u starosnoj kategoriji do i preko 60 godina, kao i u igri parova.

A od 11 sati počinju događanja na Trgu bana Josipa Jelačića, na otvorenom. U 11 sati počinje Matineja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića s predstavom Jednozubi gusar. Na istom mjestu će od 18 do 20 sati biti organiziran Živi izviđački svijet Izviđačkog kluba Javor.

Od 19 sati slijedi i Svečana sjednica Vijeća GČ Donji grad. Na istom mjestu.

Možda najzabavniji dio nedjeljne proslave bit će u 18 sati, otvaranje šetnice i obaloutvrde na dionici od Trga Nikole Tesle do vojarne Vrbik, a kada dolaze župan OBŽ Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ili radije jedva čekate premijeru filma DGO 2, autora Hrvoja Petrača, Kino pod zvijezdama na Trgu bana Josipa Jelačića, u 20 sati, kod tržnice.

Svakako, od 18.30 sati na rasporedu je Sveta misa u župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina.

U svakom slučaju, bit ćete dragi gosti sutra u Donjem gradu tijekom cijelog dana.

Do sada je Donji grad već imao 11. Festival Sportsko-rekreativnih susreta osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom Osijek 2022. natjecanje u belotu, pikadu i visećem kuglanju, natjecanje u kuhanju čobanca, 2. Boćarski turnir memorijal «Milenko Tomas», vatrogasnu pokaznu vježbu, proslavu 100. godišnjice NK Olimpije…

Zeleno polje 32

18.30 sati Sveta misa

Župna crkva Preslavnog Imena Marijina, Crkvena 34

10. rujna 2022. (subota) 

9.30-19.00 sati

2. Boćarski turnir memorijal «Milenko Tomas»

Foto: Facebook (screenshot)