25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Istinska ‘fešta’ u Donjem gradu! Šetnica, sjednica, kino pod zvijezdama, baklje…!

2 min read
Otvoreno je novih 840 metara šetnice, što je sastavnica većih radova, ukupne investicije od oko 100 milijuna kuna, koja će u konačnici spojiti Osijek od jedne do druge točke i najdužu riječnu šetnicu učiniti nedostižnom svima drugima.

Vrhunsku svečanost upriličili su danas gradski i donjogradski ‘oci’ u GČ Donji grad, a slaveći svoj dan. Stotine, tisuće Osječana, Donjograđana…, ispratilo je danas niz događanja u Donjem gradu, a vrhunaca svečanosti je, zapravo, bilo nekoliko.

Otvorena je šetnica i obaloutvrda od ‘Kožare’ do vojarne Vrbik, osiguran put spajanju Donjeg i Gornjeg grada dogodine, zapjevala Lipa na obali Drave, da bi na Trgu bana Josipa Jelačića potom bila održana i svečana sjednica GČ Donji grad, premijerno prikazan i drugi dio filma DGO 2 u sklopu Kina pod zvijezdama, a Donjograđani sve ‘začinili’ i bakljadom na tamošnjem trgu kod tržnice.

Prošli su šetnicom danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenici Jasenka Crnković i Dragan Vulin, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, svakako ‘dirigent’ radova ispred Hrvatski voda, generalni direktor Zoran Đuroković. Otvoreno je novih 840 metara šetnice, što je sastavnica većih radova, ukupne investicije od oko 100 milijuna kuna, koja će u konačnici spojiti Osijek od jedne do druge točke i najdužu riječnu šetnicu učiniti nedostižnom svima drugima.

– Čestitam Donjograđankama i Donjograđanima njihov dan. Izuzetno mi je drago biti ovdje. Svi možemo biti sretni i zadovoljni s ovim što ovdje vidimo – počeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući i kako povijesni podatci govore kako je i rimska Mursa na ovom mjestu izašla na obalu Drave.

– Za brojne Osječane je ovo najdraži dio grada i uistinu mi je drago da smo dobili priliku i Donjograđanima osigurati dio obale i Drave, za šetnje, vožnje… – nizao je gradonačelnik Radić.

– Uz pomoć Županije, Grada i Vlade spojili smo Donji grad. Nije ovo samo šetnica, već i obnovljena odvodna mreža, osigurana obala… U svakom slučaju Osječani su dobili novu šetnicu, novih 840 metara, a sada gledamo prema KBC-u i spajanju dvaju dijelova šetnice – dodao je Đuroković.

– Poklon je ovo Grada Osijeka svim Donjograđanima, svim žiteljima Osijeka. Po ovome je Osijek jedinstven. Ovo je nešto što je vrijedno pokazati, pohvaliti se. Ovo je najduža šetnica, prolazi od jednog do drugog kraja grada. Ovo daje potpuno novu vizuru… – dometnuo je i župan Anušić.

Foto: Grad Osijek i OBŽ (screenshot)