28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Počela proslava Dana GČ Retfala! Vijećnici uz sugrađane! Posebno svečano bit će u srijedu!

2 min read
Posebno svečano bit će centralnog dana proslave...

Zabavom umirovljenika, posebno osjetljive skupine, a kojoj su, uz ostale svoje stanovnike dakako, naklonjeni retfalački vijećnici, danas od 18:30 sati, ali i ranijim jutarnjim početkom ženskog turnira u odbojci na pijesku, u nedjelju se nastavlja višednevno obilježavanje Dana Gradske četvrti Retfala i crkvenog goda Uzvišenja sv. Križa. Posebno bogato i raznoliko bilo je i jučer, u subotu, a ‘krešendo’ proslave očekuje se u srijedu, 14. rujna.

Predsjednik Vijeća GČ Retfala Antonio Ilić, zamjenik predsjednika Vijeća Marko Eljuga, inače član uprave Vodovoda, retfalački vijećnici u Gradskom vijeću Tomislav Mišetić i Mate Jurčević, uz njih i direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović obišli su jučer i bili dijelom subotnjeg sadržaja proslave. Od ranog jutra građani Retfale imali su priliku vidjeti i sudjelovati u prezentaciji rada udruge s područja gradske četvrti, a za umirovljenike i sve stanovnike organizirano je mjerenje tlaka i šećera u krvi. Održani su u subotu i muški turnir u odbojci na pijesku i 1. Memorijalni šahovski turnir Pero Orešković. Finale dana bilo je uz obalu Drave, na Pampasu, a gdje je upriličen prikaz gašenja požara na vodi i prve medicinske pomoći, što su proveli iz MNK-a Neptun i osječkog Crvenog križa.

Više stotina Retfalčanki i Retfalčana sudjelovalo je u ovim aktivnostima, a posebno je bilo živo uz Dravu, gdje su u prikazima vježbi sudjelovali i najmlađi.

Udruge su na Trgu hrvatskih branitelja privukle pozornost brojnih svojom ponudom i sadržajima, a gdje se okupio i zadržao i najveći broj sugrađana.

Posebno svečano bit će centralnog dana proslave…

Jer u srijedu, 14. rujna, kada je i ‘finale’ obilježavanja Dana GČ Retfala, u 14 sati će se u Šokačkoj ulici održati Turnir u belotu, od 17 sati, uz Boćarski dom u Retfali počinju Izložba Oldtimer kluba Osijek i Revijalno kuhanje jela od ribe, s podjelom građanima. U 18:30 toga dana u župnoj crkvi je Sveta svečana misa.

Ranije istog dana, od 16 sati, slijedi polaganje vijenaca poginulim braniteljima i sugrađanima, uz počasnu stražu DVD-a Retfala, dočim će u 16:30 sati biti održana i Svečana sjednica Vijeća GČ Retfala.

Foto: Facebook (screenshot)