4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Europski tjedan mobilnosti u Osijeku! Dan bez automobila 22.9. – ‘Bespla’ tramvaj i bicikli…

2 min read
- Sve će zaokružiti sadržajni Dan bez automobila 22. rujna, kada će za promet biti zatvorena Ulica Vjekoslava Hengla, koja će tradicionalno privući brojne izlagače i donijeti kombinaciju nagradnog i prezentacijskog sadržaja iz područja mobilnosti - javljaju iz organizacije i dodaju...

Pred Osijekom je Europski tjedan mobilnosti! Od 16. do 22. rujna! Kao sastavnica događaja održavaju se brojne zabavne, sportske i informativne aktivnosti.

Program započinje forumom – panel diskusijom na temu “Treba li Osijek više bicikala ili automobila? Dugoročno planiranje urbane mobilnosti”, na kojoj će sudjelovati predstavnici Grada Osijeka, stručnjaci Gradskog prijevoza putnika (GPP) i predstavnici civilnog i privatnog sektora, dok će se u okviru Europskog tjedna mobilnosti narednih dana održati i radionica crtanja 3D prepreka za djecu, prezentacija novih UNIKOM vozila, biciklijada eMobi biciklima u Kopački rit, Biciklinika – radionica popravljanja bicikala za djecu, BMX radionica, poligon sigurne vožnje za djecu i inicijativa popularizacije čitanja u javnom prijevozu.

– Sve će zaokružiti sadržajni Dan bez automobila 22. rujna, kada će za promet biti zatvorena Ulica Vjekoslava Hengla, koja će tradicionalno privući brojne izlagače i donijeti kombinaciju nagradnog i prezentacijskog sadržaja iz područja mobilnosti – javljaju iz organizacije i dodaju…

– Za vrijeme trajanja programa Dana bez automobila, od 10 do 14 sati, GPP je osigurao i besplatnu vožnju tramvajem i eMobi biciklima za sve korisnike javnog prijevoza, dok će javni Bolt romobili biti dostupni prema promotivnim cijenama.

– Grad Osijek po 15. puta obilježava Europski tjedan mobilnosti, čime se uključuje u ovu europsku inicijativu koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Tema ovogodišnjeg tjedna mobilnosti je bolja povezanost, a pod sloganom “Kombiniraj i kreći se” prijavljeno je više od 2300 gradova-sudionika iz Europe i svijeta – zaključuje se u obavijesti.

Foto: OBŽ (arhiva, ilustracija, screenshot)