25. rujna 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koncert! Krakowska filharmonija u osječkoj konkatedrali! ‘Zagrmjet’ će u nedjelju!

1 min read
- ...koncert Karol Szymanowski, filharmonije iz Krakowa, u veličanstvenom ambijentu konkatedrale, Crkve sv. Petra i Pavla u Osijeku - najavljuje koncert TZ Grada Osijeka, dodajući što nas čeka...
orkestar violina

U nedjelju, u 20 sati, ‘zagrmjet’ će konkatedrala u Osijeku pod zvukom Krakowske filharmonije, čiji koncert i dolazak u Osijek organiziraju Grad Osijek i TZ Grada Osijeka.

Najbolji dio vijesti je i da je ulaz na koncert potpuno slobodan, bez naplate, sukladno čemu nema izgovora za ljubitelje klasične glazbe. Ovaj događaj ne bi smjeli propustiti.

– …koncert Karol Szymanowski, filharmonije iz Krakowa, u veličanstvenom ambijentu konkatedrale, Crkve sv. Petra i Pavla u Osijeku – najavljuje koncert TZ Grada Osijeka, dodajući što nas čeka…

– U duhu kulturne suradnje Poljske i Hrvatske te Krakowa i Osijeka, koncertni program Krakowske filharmonije u izvedbi je mješovitog zbora. Alexander Humala – dirigent, Magdalena Drozd – sopranistica, Kamila Paciorkowska – alt, Tomasz Świerczek – tenor i Paweł Szarpak – bass. Uključivat će i Hrvatsku Misu Borisa Papandopula u d-molu op. 86.

– A capella zvuci filharmonijskog zbora u sjajnom akustičnom prostoru najljepše i najveće osječke crkve bit će jedinstveni glazbeni i duhovni doživljaj za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz na koncert bit će besplatan – zaključuju i ‘podvlače’ iz TZ-a Osijeka.

Foto: Pixabay (ilustracija)