1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na fakultetima u zemlji ostalo oko 11.000 praznih mjesta!? Jedan osječki studij bio među najtraženijima…

1 min read
Ljetos, prema podatcima Agencije, ponuđeno je bilo 908 studijskih programa, prijavilo se 30.528 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 25.625 - piše danas HRT.

Pošto su provedena oba upisna roka, za ovu akademsku godinu ostala su nepopunjena 10.792 upisna mjesta na preddiplomskim i integriranim studijskim programima, objavila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje, dodajući preciznije kako je u jesenskom roku bilo 779 studijskih programa i 14.797 upisnih mjesta, a nakon prijave 5.746 kandidata i stečenog prava upisa njih 4.005, nepopunjena su ostala spomenuta 10.792 mjesta. To je nakon oba upisna roka – konačna brojka!?

Ljetos, prema podatcima Agencije, ponuđeno je bilo 908 studijskih programa, prijavilo se 30.528 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 25.625 – piše danas HRT.

Najpoželjniji su za upis bili Gluma na Akademiji dramske umjetnosti, Poslovna ekonomija (stručni) na Ekonomskom fakultetu te Promet na Fakultetu prometnih znanosti, sve na zagrebačkom Sveučilištu.

A među onima s najvećim brojem prijava prvog prioriteta na jesenskom roku bila je i Edukacijska rehabilitacija (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti osječkog Sveučilišta).

Foto: Pixabay (ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other