1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Objavljen natječaj! MORH u vojničku službu prima 410 kandidata za vojnika/mornara!

2 min read
- Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

MORH je danas objavio kako u vojničku službu u trajanju od dvije godine prima 410 kandidata i/li kandidatkinja za vojnika/mornara. Natječaj je raspisan 21. rujna 2022., a dostupan je na mrežnim stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Služba vojnicima/mornarima počet će već 15. studenog ’22. godine.

– Prijem kandidata provest će se prema rodu/službi i mjestima službe: Benkovac (53), Bjelovar (20), Gospić (53), Karlovac (26), Knin (36), Mali Lošinj (1), Lučko (4), Petrinja (106), Ploče (4), Pula (7), Sinj (28), Slunj (3), Split (7), Varaždin (5), Velika Buna (3), Velika Gorica (25), Zagreb (16) i Zemunik Donji (13) – stoji u objavi MORH-a, gdje se dodaje da su kandidati u mogućnosti iskazati interes za pojedina mjesta službe, odnosno rod/struku po prioritetima, čime postoji mogućnost rasporeda bliže mjestu stanovanja, a da će mogući raspored bit u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti i potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

– Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

– Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2022. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

– Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb, u roku od 30 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama – stoji među ostalim u objavi.

Ostale informacije valja potražiti na stranicama MORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)