1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek poziva na podnošenje poticaja za dodjele javnih priznanja, Grba i Pečata Grada!

2 min read
Poticaj, odnosno prijedlog, mora sadržavati podatke o podnositelju poticaja, vrstu odnosno naziv javnog priznanja za koje se kandidat predlaže i podatke o kandidatu za javno priznanje.

Grad Osijek jučer je uputio Javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka, odnosno Zlatne plakete Grb Grada Osijeka i Pečata Grada Osijeka.

Poticaji za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka podnose se Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka u pisanom obliku na adresu Grada.

Zlatna plaketa „Grb Grada Osijeka predstavlja javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim  osobama  za  izuzetna  ostvarenja  u  području  gospodarstva,  znanosti, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, kulture, fizičke  kulture, tehničke kulture, zaštite okoliša i ekologije, obrane i zaštite te drugih društvenih djelatnosti.

Pečat Grada Osijeka je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada Osijeka.

Poticaj, odnosno prijedlog, mora sadržavati podatke o podnositelju poticaja, vrstu odnosno naziv javnog priznanja za koje se kandidat predlaže i podatke o kandidatu za javno priznanje.

Potonje mora sadržavati, kada je riječ o poticaju za fizičku osobu, životopis i iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.).

Kada je riječ o pravnoj osobi, valja dostaviti podatke o pravnoj osobi, podatke o njenom poslovanju odnosno djelovanju, izvorno obrazloženje uspjeha zbog kojih se predlaže za dodjelu  javnog  priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (objavljeni rad, analize, prikazi, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.).

Sve dodatne informacije se mogu pronaći na mrežnim stranicama Grada Osijeka, ali i dobiti na telefonski broj 229-224, a rok za podnošenje prijedloga je 15. listopada ’22.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)