1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HEP Toplinarstvo o početku sezone grijanja u Osijeku: U skladu s Općim uvjetima za isporuku…

1 min read
Inače, u Članku 9. Općih uvjeta za isporuku toplinske energije u Stavcima 2., 3. i 4. se definira mogući početak...

Slijedom upita naših čitatelja, a o eventualnom početku sezone grijanja pod ravnanjem HEP-ovog osječkog Toplinarstva, tražili smo odgovor od mjerodavnih.

Pa ipak, isti nije odredio datum…

– U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti – odgovorili su iz HEP Toplinarstva, dodajući…

– HEP-Toplinarstvo d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s navedenim donijeti odluku o početku uključivanja grijanja – zaključuju iz HEP-a.

Inače, u Članku 9. Općih uvjeta za isporuku toplinske energije u Stavcima 2., 3. i 4. se definira mogući početak…

A i stara je ‘priča’ kako su za to potrebna tri dana u nizu s prosječnom temperaturom od 13 stupnjeva ili niže, no to nitko nije potvrdio.


Iz Članka 9. Općih uvjeta za isporuku toplinske energije

(2) Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine.

(3) Opskrba toplinskom energijom za grijanje započinje u ogrjevnoj sezoni na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

(4) Isporuka toplinske energije za grijanje započinje u ogrjevnoj sezoni kada to pisanim putem od kupca toplinske energije zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other