1. listopada 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku se sutra održava PLANTida! ‘Second hand buvljak’, radionice izrade nakita, glazba…

2 min read
Program PLANTide počinje u 16:00 sati uz PLANTfeast gastro ponudu za koju će se pobrinuti Udruga Pobjede, Plodovi.hr i Rubicon pub.

Sutra, u subotu se u Osijeku održava PLANTida! Jednodnevni je to ekološko-održivi festival u organizaciji Udruge PLANTaža. Vrijeme radnje je od 16:00 do 01:00 sat, a sve na području parka Kralja Držislava u Osijeku.

Na jednom mjestu festival će okupiti kreativne, ekološki osvještene te organizirane pojedince i organizacije civilnog društva koji svojim primjerom ističu važnost očuvanja okoliša i promicanja održivog razvoja. Na događaju će se održati radionice za djecu i  odrasle, javne rasprave uz gastro ponudu s ciljem educiranja, razmjene iskustava, međugeneracijsku suradnju te obogaćivanje ekološko- kulturnih sadržaja u gradu Osijeku, navode iz udruge organizatora.

Program PLANTide počinje u 16:00 sati uz PLANTfeast gastro ponudu za koju će se pobrinuti Udruga Pobjede, Plodovi.hr i Rubicon pub.

U 16:30 započinje prva panel rasprava u sklopu GREENspin-a, na temu Osječkih zelenih oaza. Čime se u Osijeku možemo pohvaliti, a na čemu bi trebali poraditi?

Vrijedi spomenuti PAZARENJE, buvljak second hand i vintage odjeće na kojem svatko može pronaći nešto za sebe, a osim toga studenti Akademije za kulturu i umjetnost prodavat će svoje slikarske radove po principu cash & carry.

Korisnici Doma za starije i nemoćne predstavit će se s svojim kreativnim proizvodima.

Imaju i radionicu neverbalnog teatra pod vodstvom Mire Sekereš, eko potragu, radionicu izrade fanzina na temu spas planeta Zemlje te radionicu izrade jesenskih kruna koju će voditi članice Društva naša djeca Grada Osijeka.

U 16:00 i 18:00 sati započet će radionice izrade cvjetnog nakita pod vodstvom učenika i profesora iz Poljoprivredno šumarske škole iz Vinkovaca.

Za dobru glazbu pobrinut će se DJ Vladimir Božić i DJ Cigla, a studenti Akademije za umjentost i kulturu okušat će se u oslikavanju klupa u ružičnjaku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Udruga (screenshot)