26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Iz Osijeka startao 7. CRO Race! Talijan Jonathan Milan pobjednik je prve etape!

2 min read
Talijan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Osijeka do Ludbrega u dužini od 223,5 kilometara.

Ovogodišnje 7. izdanje međunarodne biciklističke utrke CRORACE, danas (27. rujna 2022. godine) je krenulo iz Osijeka prema Ludbregu, u prvoj od ukupno šest etapa utrke. 138 biciklista odvozit će više od tisuću kilometara diljem Hrvatske, a prvi kadrovi u svijet poslani su upravo iz Osječko-Baranjske županije.

– Natjecatelji su raspoređeni u 20 ekipa, a ove godine imamo najjača imena na startnoj listi te čak dva pobjednika Tour de France-a, ali i nekoliko drugih slavljenika u važnim međunarodnim utrkama. Našim gledateljima predstavit će se i šest domaćih natjecatelja- Lorenzo Marenzi, Filip Kvasina, Antonio Barać, Carlo Jurišević, Viktor Potočki te Fran Miholjević. Ukupno je 60 televizijskih kuća otkupilo prava na prijenos ove utrke koja će se uživo prenositi u 130 zemalja svijeta, a sažetke će vidjeti gledatelji iz ukupno 190 zemalja – kazao je direktor CRORACE-a Viktor Miholjević.

Natjecatelje je u ime Osječko-baranjske županije pozdravio zamjenik župana Josip Miletić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH koji je naglasio važnost ovako velike međunarodne utrke.

– Izuzetno smo ponosni što i ovogodišnji, sedmi po redu CRORACE starta upravo iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, zahvaljujući čemu će gledatelji iz gotovo 200 zemalja svijeta dobiti sliku prekrasnih prizora ne samo naše županije, već i čitave Hrvatske – rekao je Miletić.

Grad Osijek je najzeleniji grad u Hrvatskoj premrežen desecima kilometara biciklističkih staza, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, poželjevši start utrke iz Osijeka i u godinama koje slijede.

– Osijek je grad sporta, a upravo zahvaljujući manifestacijama poput ove bilježimo i pozitivne turističke rezultate te smo čak premašili brojke iz rekordne 2019. godine. Uvjereni smo kako ćemo s pozitivnim rezultatima nastaviti i do kraja godine – zaključio je Vulin.

Inače…

Talijan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Osijeka do Ludbrega u dužini od 223,5 kilometara.

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati, ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizanè) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa). U vrlo brzom spuštanju prema „središtu svijeta”, nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde, Milan je profitirao od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

Tekst i foto: OBŽ (screenshot)