25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Sikirevcima osvanuli plakati protiv svećenika!? Župljani ljuti na ‘zavođenje’!? Župnik razriješen!?

2 min read
...kako doznaje i piše portal Brodska.Stvarnost.hr, koji su prvi i doznali za cijeli slučaj otprije nekoliko dana, u Sikirevcima su jučer, u petak ujutro, 'osvanuli' plakati kojima se oštro napada 'božjeg čovjeka'.

Nastavila se ‘drama’ u slavonskom selu, u općini Sikirevci. Nakon što je izvjesni mještanin medijima obznanio, tvrdi, SMS (ili Viber!?!?) prepisku tamošnjeg župnika i svoje žene, kojoj je svećenik, navodno, nudio ‘više od duhovne obnove’, štoviše ‘grupnjak’, da povede sa sobom i prijateljicu, objavio je Index.hr, nastavljena je složena situacija u tom mjestu. Jer, kako doznaje i piše portal Brodska.Stvarnost.hr, koji su prvi i doznali za cijeli slučaj otprije nekoliko dana, u Sikirevcima su jučer, u petak ujutro, čini se, ‘osvanuli’ plakati kojima se oštro napada ‘božjeg čovjeka’.

– Na našu redakciju jutros rano (petak, 30. rujna nap.a.) su stigle i fotografije, odnosno fotografije plakata, koje su, pretpostavljamo, tijekom noći postavljeni u župi Sikirevci – piše Brodska.Stvarnost.hr, dijeleći fotografije u kojima stoji poruka svećeniku – Odlazi!

Nadalje, kako portal doznaje i piše, prema još neprovjerenim informacijama, župnik je razriješen dužnosti župnika u Sikirevcima, sukladno čemu župljani očekuju novoga.

– Se*****ni razvratniče, odlazi! Vrati pare! – stoji na plakatima.

Podsjećamo…

Lokalni je svećenik uhvaćen u aferi s jednom udanom mještankom. Poruke svećenika iz općine Sikirevci na mobitelu pronašao je njezin muž. Obratio se potom nadbiskupiji, razgovarao i s biskupom i tražio da župnika momentalno razriješe dužnosti. Pa ipak, kako to nadbiskupija još nije učinila, suprug se odlučio progovoriti javno, pisao je prije koji dan Index.hr.

– Moja supruga se njemu na ispovijedi požalila da se ne osjeća voljeno u braku. Za to sam i ja kriv jer joj nisam posvetio dovoljno pažnje, ali volim je više od ičega. Svećenik je to iskoristio… – kazao je suprug za Index, dodajući kako je poruke vidio slučajno.

Primjetio je da pojedine poruke skriva šifrom, a kada je s njezinog mobitela poslao nekoliko poruka, svećenik je brzo odgovorio.

– Tu je bilo eksplicitnih poruka, nagovarao ju je čak i na grupnjak, govorio joj da povede prijateljicu. Slao joj je i snimke i fotografije na kojima masturbira. Supruga mi je sve priznala, ona sebe krivi, ali ja sam joj objasnio da nije ona tu kriva, već on koji iskorištava svoj položaj… – nizao je suprug za Index, dodajući da ima informacije kako je svećenik imao nekakve veze s 12 žena iz mjesta.

Suprug je prije koji dan za Index dodao i kako mu žena veli da sa svećenikom nije spavala, makar ju je svećenik, tvrdi, zvao na navečer dođe do njega. Supruzi je oprostio, dodaje za Index.

Index je pokušao doći i do svećenika, no bio je nedostupan, vele.

Foto: Brodska.Stvarnost.hr (ustupljeno za objavu)