28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prometne nesreće i alkohol: Oduzeto vozilo Slavoncu! Drugi završio u bolnici! Treći u ‘sobici’…

2 min read
- Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuća pismena iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - zaključuje se.

– Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u subotu oko 3,30 sati, u Slavonskom Brodu u Ulici Petra Krešimira IV kontrolirali 27-godišnjeg vozača osobnog automobila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecaja prava na upravljanje motornim vozilima – javlja policija o prvom od nekoliko slučajeva i nastavlj…

– Provjerom u evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova, policajci su utvrdili da je počinitelj učestali ponavljač istovrsnih prometnih prekršaja, te su sukladno zakonskim propisima privremeno oduzeli vozilo kojim je upravljao. Nadalje, izvršenim alko testiranjem vozača, policajci su očitali koncentraciju alkohola od 0,99 promila alkohola u organizmu ispitanika.

– Alkoholizirani vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

A onda…

– U subotu oko 23,30 sati u Slavonskom Brodu prilikom nadzora prometa, policijski službenici su kontrolirali 59-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,97 promila.
Alkoholizirani vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola, te je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– U petak 30. rujna, oko 20,20 sati, u Sičama se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijskim očevidom je utvrđeno da je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom ne koristeći sigurnosni pojas pod utjecajem alkohola, te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,81 promil.

– Prometna nesreća se dogodila tako da je 37-godišnjak u jednom trenutku prešao na zemljano travnatu površinu, gdje je daljnjim kretanjem udario prednjim djelom osobnog automobila u betonski kolni ulaz, gdje se zaustavio. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Nova Gradiška, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

– Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuća pismena iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)