26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na koga ste ponosni? Tko je zadužio Osijek? Tko treba dobiti Pečat ili Grb? Grad uputio Javni poziv!

2 min read
Poticaji za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka podnose se Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka u pisanom obliku na adresu Grada.

Grad Osijek uputio je Javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka, odnosno Zlatne plakete Grb Grada Osijeka i Pečata Grada Osijeka.

Grb grada Osijeka, kao i Pečat grada Osijeka, kroz noviju povijest, od ’95. godine na ovamo, ponijeli su brojni kulturni, sportski, gospodarski, zdravstveni, vjerski, politički i brojni drugi djelatnici, svakako kolektivi, poduzeća… Riječ je o visokim priznanjima Grada Osijeka, koja se dodjeljuju pojedincima i kolektivima za njihova ostvarenja koja su, pojednostavljeno, bila na ponos i značaj cijeloj zajednici.

Među sportašima Grb su ponijeli Mirna Rajle, Robert Seligman… Pečat Mirela Skoko…, ali daleko od toga da su jedini, kao i među kulturnim djelatnicima, gdje Grb ponosno imaju Vera Svoboda, Julije Njikoš, Areta Ćurković…, Pečat Mira Perić, Vlasta Ramljak, Mario Romulić… Akademik Andrija Mutnjaković dobitnik je Grba, Pečata msgr. Stjepan Bogdanić, Štefica Čučak…, kroz noviju povijest ta se niska ‘penje’ na više desetaka imena, stotina…

Poticaji za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka podnose se Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka u pisanom obliku na adresu Grada.

Zlatna plaketa „Grb Grada Osijeka predstavlja javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim  osobama  za  izuzetna  ostvarenja  u  području  gospodarstva,  znanosti, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, kulture, fizičke  kulture, tehničke kulture, zaštite okoliša i ekologije, obrane i zaštite te drugih društvenih djelatnosti.

Pečat Grada Osijeka je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada Osijeka.

Poticaj, odnosno prijedlog, mora sadržavati podatke o podnositelju poticaja, vrstu odnosno naziv javnog priznanja za koje se kandidat predlaže i podatke o kandidatu za javno priznanje.

Potonje mora sadržavati, kada je riječ o poticaju za fizičku osobu, životopis i iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.).

Kada je riječ o pravnoj osobi, valja dostaviti podatke o pravnoj osobi, podatke o njenom poslovanju odnosno djelovanju, izvorno obrazloženje uspjeha zbog kojih se predlaže za dodjelu  javnog  priznanja, odgovarajuću dokumentaciju (objavljeni rad, analize, prikazi, kritike stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati itd.).

Sve dodatne informacije se mogu pronaći na mrežnim stranicama Grada Osijeka, ali i dobiti na telefonski broj 229-224, a rok za podnošenje prijedloga je 15. listopada ’22.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)