29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Županijski sud u Osijeku priopćio: Požari pekarnica izazvani ‘molotovljevim koktelom’!

2 min read
"Istražni zatvor je određen u trajanju od mjesec dana" - zaključuje u priopćenju za javnost Županijski sud u Osijeku.

“Dežurnom sucu istrage, uz prijedlog državnog odvjetništva, priveden je hrvatski državljanin u dobi od 32 godine, iz Osijeka, zbog osnovane sumnje da bi počinio produženo kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu više pekarnica u Tenji i Osijeku, podmetanjem požara tzv. “molotovljevim koktelom” bacanjem na ulazna vrata pekarnica…” – izvijestio je danas, među ostalm, priopćenjem za javnost Županijski sud u Osijeku dodajući i da se osnovano sumnja i u počinjenje kaznenog djela teške krađe na štetu drugog poduzeća…

“Nakon provedenog ročišta, sudac istrage je utvrdio egzistiranje osnovane sumnje kao općeg uvjeta za predloženi istražni zatvor, te i posebni uvjet iz čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08, jer kod osumnjičenika postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti sa činjenjem istih inkriminacija na štetu oštećenika” – nastavlja se u priopćenju.

“Istražni zatvor je određen u trajanju od mjesec dana” – zaključuje u priopćenju za javnost Županijski sud u Osijeku.

Podsjećamo, policija iz Osijeka dan ranije je izvijestila…

“…u večernjim satima zaprimljena je dojava da je na pekarnicu u Tenji nepoznata osoba bacila sredstvo uslijed čega je došlo do požara. Nakon toga zaprimljene su još dvije dojave o požaru pekara na području Osijeka. Operativnim radom policijskih službenika u vezi s događajima dovodi se 32-godišnjak. Požare na pekarama ugasili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka i djelatnik pekare. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je do požara došlo bacanjem zapaljivog sredstva uslijed čega su nastale materijalne štete, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje” – objavila je u srijedu policija, o događaju od utorka.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)