29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Istraga protiv Slavonke koja je zapalila kamion, misleći da je vlasništvo bivšeg muža! Bila neubrojiva!?

2 min read
No, radi razumjevanja situacije, valja spomenuti prethodno priopćenje iz lipnja...

– Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 7. listopada 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanke Republike Hrvatske (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela krađe iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. KZ-a, sve u svezi s člankom 24. KZ-a – javlja DORH i nastavlja…

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja 15. svibnja 2022. počinila navedena kaznena djela u neubrojivom stanju, u jednom naselju na području Virovitičko-podravske županije – zaključuje DORH u današnjem priopćenju.

No, radi razumjevanja situacije, valja spomenuti prethodno priopćenje iz lipnja…

PRIOPĆENJE IZ LIPNJA

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 17. svibnja 2022. donijelo rješenje kojim su državljanki Republike Hrvatske (1973.) određene mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku te zabrane uspostavljanja i održavanja veze s oštećenikom, kao i obveza okrivljenice javljanja dva puta tjedno policijskoj postaji, a sve zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz čl. 228. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja počinila navedena kaznena djela 15. svibnja 2022. između 13:30 i 16:30 sati u jednom naselju na području Virovitičko-podravske županije.

Osnovano se sumnja da je, u cilju da se okoristi, iz otključane dvorišne prostorije (smočnica) uzela električni roštilj, veću količinu alkoholnih pića i sokova te ih stavila u građevinska kolica (ukupna vrijednost oko 2.500,00 kuna), kao i da je potom iz teretnog automobila uzela dvije motorne pile (vrijednost oko 7.500,00 kuna) u vlasništvu drugog oštećenika.

Sve otuđene predmete je odnijela kući, a potom je, osnovano se sumnja; u cilju da se osveti i dovede u opasnost imovinu većeg opsega od bivšeg izvanbračnog supruga; u dvorištu obiteljske kuće oštećenika, smatrajući da je navedeni teretni automobil njegovo vlasništvo, šibicama zapalila zapaljivu tekućinu i prolila ju po tovarnom sanduku u kojem je bio prijenosni rezervoar za gorivo sa 420 litara dizel goriva, jedna metalna bačva s oko 50 litara goriva eurosuper, tri PVC spremnika od po osam litara s mješavinom benzina i ulja te zračni filteri za traktor. 

Na opisani je način došlo do zapaljenja i prijenosa topline na PVC kanistre ispunjene benzinom i gorenja plastike i zračnih filtera za traktor. Požar je uspio ugasiti oštećenikov sin pa se požar nije proširio na teretni automobil parkiran uz dvorišnu prostoriju i obiteljsku kuću, a ni na stvari koje su se nalazile u teretnom vozilu.

Foto: Pixabay (ilustracija)