20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija iznijela detalje prometne nesreće svojih djelatnika: Moguća naknada štete?

1 min read
- Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijskom službeniku će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

– Jučer, 11. listopada oko 6 sati u Kudeljarskoj ulici u Vukovaru, policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske je upravljajući službenim vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio s kolnika na šljunčanu površinu – javlja danas policija i dodaje…

– Oba službenika policijske ophodnje su lakše ozlijeđena, što je utvrđeno u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

– Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola kod vozača, a u bolnici su dodatno izuzeti uzorci krvi i urina radi analize.

– Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijskom službeniku će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

– Policijska uprava vukovarsko-srijemska utvrđuje odgovornost policijskog službenika za nastalu štetu.

– Napominjemo da je člankom 117. Zakona o policiji (Narodne novine br. 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19) propisano da su policijski službenici dužni nadoknaditi štetu koju u službi ili u svezi s obavljanjem službe namjerno ili krajnjom nepažnjom nanesu Republici Hrvatskoj.

– Stoga, ako se utvrdi odgovornost policijskog službenika, u disciplinskom postupku zbog teže povrede službene dužnosti može se odlučiti o naknadi štete nastale Ministarstvu.

Foto: Crna kronika HR, Facebook (screenshot)