28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pripadnici Ratne škole „Ban Josip Jelačić” u posjetu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji

1 min read
U sjedištu Županije u Osijeku primili su ih zamjenik župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2022./2023. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, pripadnici 25. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” danas (13. listopada 2022. godine) boravili su u nastavnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku.

U sjedištu Županije u Osijeku primili su ih zamjenik župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i 15 polaznika aktualnog naraštaja Ratne škole – od kojih je devet iz Hrvatske, a ostali su iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore – informirali su svoje domaćine o radu Ratne škole i značaju nastavnih posjeta hrvatskim gradovima i regijama, dok su ih Lukić i Vulin informirali o radu lokalne i regionalne samouprave, sadašnjem stanju i planovima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a potom je uslijedio razgovor i o drugim aktualnim temama na području istočne Hrvatske.

Nakon Osijeka, pripadnici Ratne škole svoj studijsko-nastavni posjet Osječko-baranjskoj županiji nastavljaju obilaskom i susretima na području Baranje i Đakovštine.

Tekst i foto: OBŽ