29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obnovljen dio Vijenca Augusta Cesarca! Radić obišao radove i najavio obnovu drugog dijela naselja!

2 min read
Riječ je o prvoj fazi radova, koji su obuhvatili obnovu pristupne ceste, nogostupa, javne rasvjete te izgradnju 15 novih parkirališnih mjesta.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je u utorak završene radove na obnovi Vijenca Augusta Cesarca, vrijedne 710.000 kuna. Riječ je o prvoj fazi radova, koji su obuhvatili obnovu pristupne ceste, nogostupa, javne rasvjete te izgradnju 15 novih parkirališnih mjesta.

Gradonačelnik Radić rekao je kako je u tijeku izrada glavnog projekta za obnovu drugog dijela naselja, vrijedna 30.000 kuna, koja uključuje izgradnju dodatnih 28 parkirališnih mjesta. Podsjetio je na već obnovljene ulice u Gradskoj četvrti Gornji grad, ali i na kapitalne investicije u tijeku.

– Kada govorimo o rekonstrukcijama ulica u Gornjem gradu, ove godine obnovljene su i Ulica Hrvatske Republike, Vijenac Jakova Gotovca te Našička ulica, za što smo izdvojili 1,7 milijuna kuna. Radimo modernizaciju tramvajske infrastrukture, vrijednu 267 milijuna kuna, što je najveći prometni infrastrukturni projekt na području grada. U ovom trenutku rade se tri ulice, Strossmayerova, Reissnerova i Radićeva ulica, i radovi dobro napreduju – izvijestio je gradonačelnik te zahvalio građanima na strpljenju.

Istaknuo je i kako će Strossmayerova ulica postati nova zelena avenija te podsjetio na nedavno obnovljen Pješački most, koji bi, kako je izvijestio, uskoro ponovno mogao zasvijetliti.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad napomenuo je kako je obnova Vijenca Augusta Cesarca zajednička investicija Grada Osijeka i Vijeća Gradske četvrti Gornji grad, ističući da je riječ o iznimno značajnoj investiciji za stanovnike ovog dijela grada.

– Ovo je jedno od starijih naselja u gradu Osijeku, a djeca su u školu i iz škole morala ići preko blata koji bi se stvarao nakon oborinskih voda. Sada je to sanirano, u suradnji s Gradom, kao i problem parkiranja u naselju. Dajemo punu energiju u realizaciji komunalno značajnih projekata, stoga ćemo od 583.000 kuna najveći iznos sredstava uložiti u održavanje nogostupa i zelenila – kazao je Dagen.

O značaju obnove naselja govorila je i Ana Karas, stanovnica Vijenca Augusta Cesarca:

– Hvala gradonačelniku i Gradskoj četvrti što su saslušali naše probleme i riješili ih kroz ovaj projekt. Najveći problem bila su parkirališna mjesta, dotrajala cesta i šahte koji nisu funkcionirali, jer se voda zadržavala na cesti. Ovdje gravitira velik broj djece koja idu u školu i vrtić, ulica je bila kaotična, a sada su riješeni ti problemi. Pješaci imaju pješačku stazu, kao i mali trg – rekla je Karas.

Inače, ove su godine povećana sredstva za komunalne prioritete svih osječkih gradskih četvrti, a konkretno za Gradsku četvrt Gornji grad povećanje iznosi osam posto.

Tekst i foto: Grad Osijek