28. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oko 15 sati prve osumnjičenike policija je počela dovoditi na ispitivanje u osječki USKOK!

2 min read
Policija je prikupljala dokaze više mjeseci, stvarajući dovoljnu količiu informacija i dokaza za podizanje i potvrdu optužnice, dodao je Božinović.

Nakon što ispita sve osumnjičenike USKOK će odlučiti o pokretanju istrage, a zatraži li za neke od osumnjičenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage osječkog Županijskog suda, doznaje N1.

Policija i USKOK će tijekom dana izaći u javnost s podrobnijim informacijama o uhićenjima u Osijeku i Slavoniji, najavio je Božinović. Kako se neslužbeno doznaje, uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenika iz tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droge i duhana, piše N1.

Policija je prikupljala dokaze više mjeseci, stvarajući dovoljnu količiu informacija i dokaza za podizanje i potvrdu optužnice, dodao je Božinović. Na novinarsko pitanje kazao je da ne može potvrditi pretpostavke da je zaplijenjen kokain skriven u bananama.

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar MUP-a, ocijenio je akciju policije i PNUSKOK-a u Osijeku i Slavoniji kao odličan pokazatelj policijskog ‘know-how-a’ u razbijanju kriminalnih skupina.

– U posljednjih pet godina razbijeno je 128 zločinačkih udruženja koja se bave teškim oblicima kriminaliteta – kazao je Božinović, podsjetivši kako je u posljednja dva dana uhićeno gotovo 50 ljudi uhićeno na području zemlje.

Podsjećamo, USKOK i osječko-baranjska policija pokrenuli su akciju u kojoj su u tijeku uhićenja i pretresi domova te poslovnih prostora. Hitne dokazne radnje provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba. Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. U realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)