28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

CASE dodijelio ‘nagradu’: Osječki sudac najveći pravosudni ‘bully’ u Europi!?

1 min read
Vrban je na kraju u kategoriji Pravosudnog 'bullyja' pobijedio belgijskog odvjetnika Waltera Damena te međunarodni ured Taylor Wessing, s kojima je ušao u završnicu natjecanja, prenosi Telegram.hr.

Sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban, nominiran od strane Hrvatskog novinarskog društva, proglašen je najvećim pravosudnim ‘bullyjem’ u Europi, piše HND.

Sve zbog serije tužbi kojima od Telegrama kao izdavača, novinara Drage Hedla te glavne urednice Jelene Pavić Valentić potražuje 100.000 eura, piše HND na svojim mrežnim stranicama, dodajući kako Udruženje nevladinih organizacija (CASE), među kojima su Europska federacija novinara i Europski centar za slobodu novinarstva, svake godine dodjeljuje ovu ‘nagradu’.

Dodjela, duhovito osmišljena kao parodija na izbor za Pjesmu Eurovizije, organizirana je u sklopu velike europske Anti-SLAPP konferencije u Strasbourgu na kojoj najvažnije novinarske organizacije razrađuju strategiju borbe protiv udara na slobodu medija.

Vrban je na kraju u kategoriji Pravosudnog ‘bullyja’ pobijedio belgijskog odvjetnika Waltera Damena te međunarodni ured Taylor Wessing, s kojima je ušao u završnicu natjecanja, prenosi Telegram.hr.

Foto: FB (screenshot)