29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Online kupnja traktora pošla po zlu… 49-godišnjakinja prevarena za nekoliko tisuća kuna!

2 min read
Ovo nisu bile rijetke vijesti prije koju godinu. Jedan od starijih slučajeva je iz '18. godine, a nizali su se i kasnije...

– Jučer,  20. listopada 49-godišnjakinja je policijskim službenicima prijavila da je prevarena prilikom internetske kupnje traktora – javljaju iz policije.

– Naime, 49-godišnjakinja je putem društvene mreže dogovorila kupnju traktora te je uplatila akontaciju od nekoliko tisuća kuna, prema preporuci prodavatelja koji joj je putem poruke poslao kod za plaćanje, no prilikom realiziranja kupnje traktora, utvrdila kako je dovedena u zabludu i prevarena jer je komunikacija s prodavateljem prestala- nastavlja policija izvještaj.

– Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena odgovarajuća prijava – zaključuju.

Ovo nisu bile rijetke vijesti prije koju godinu. Jedan od starijih slučajeva je iz ’18. godine, a nizali su se i kasnije…

– U mjesecu ožujku 2018. godine, 60-godišnji hrvatski državljani iz Narda je na Internetu pronašao oglas i stupio u kontakt sa tvrtkom iz Engleske te dogovorio kupnju novog traktora. Dogovoreni novčani iznos za traktor 60-godišnjak je u travnju 2019. godine uplatio na bankovni račun nepoznate tvrtke. Nepoznati prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 60-godišnjaku nije isporučen. Materijalna šteta iznosi oko stotinjak tisuća kuna – javljeno je tada.

– Tijekom mjeseca rujna i listopada 2020. godine, 47-godišnji hrvatski državljanin je putem oglasnika stupio u kontakt s nepoznatim prodavateljem iz Španjolske i dogovorio kupnju traktora. Nakon dogovora, 47-godišnjak je na bankovni račun nepoznatog prodavatelja uplatio više od 60 tisuća kuna, ali mu traktor nije isporučen niti novac vraćen.

– 25. siječnja ove godine, 49-godišnjak iz Andrijaševaca prijavio je policiji prijevaru prilikom kupnje traktora. Naime, 49-godišnjak se 23. siječnja putem društvene mreže Facebook javio na oglas za prodaju traktora te prodavatelju platio predujam u iznosu od nekoliko tisuća kuna, a prilikom dolaska na dogovorenu adresu radi preuzimanja traktora, utvrdio da na toj adresi nitko ne živi, dok se prodavatelj više nije javljao na telefon.

Foto: OsijekExpress (arhiva, ilustracija)