29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija o napadima u Osijeku: Uhićen 25-godišnjak! Za 24-godišnjakom se traga!

2 min read
25-godišnjak je uhićen dok se za 24-godišnjakom traga - izvijestila je danas policija iz Osijeka, dodajući kako je o događaju izvijestila i opisala isto u jučerašnjem priopćenju...

Širi se krug, čini se…!? Poslije tri osobe koje se dovode u vezu s jednim od napada, danas policija javlja o još dvije osobe, koje dovode u vezu s drugim napadom… Važno je napomenuti da su to potpuno dva odvojena događaja i potpuno drugi počinitelji.

Neslužbeno, ‘steže se i obruč’ oko napadača na 17-godišnjaka…

Policija je danas izvijestila…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjak i 24-godišnjak jučer ujutro na križanju Svačićeve i Frankopanske ulice u Osijeku napali dva dvadesetogodišnjaka, i jednoga teško ozlijedili, počinivši tako kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“. 25-godišnjak je uhićen dok se za 24-godišnjakom traga – izvijestila je danas policija iz Osijeka, dodajući kako je o događaju izvijestila i opisala isto u jučerašnjem priopćenju…

Podsjećamo, dan ranije policija je izvijestila…

PRIOPĆENJE 21.10.’22.

Policija je posljednjih dana na području Osijeka zaprimila nekoliko dojava o napadima na gradskim ulicama.

Tako je u subotu, 15. listopada policija zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u ulici Pavla Pejačevića 1, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su tjelesno napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili.

U utorak, 18. listopada je zaprimljena dojava da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici 93, a potom i da je u ulici Zeleno polje, u blizini križanja s Gupčevom ulicom, također napadnut mladić.

Noćas je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića. Na mjestu događaja nisu zatečeni ni oštećene osobe, ni počinitelji.

Također je tijekom jutra zaprimljena dojava da je na križanju Divaltove i Svačićeve ulice napadnuta jedna muška osoba, kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Policija utvrđuje sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno traga za počiniteljima. U ovom trenutku tri se osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a koje se dovode u vezu sa sinoćnim događajem kod benzinske crpke u Osijeku.

Također su zbog prijavljenih događaja pojačane ophodnje u cijelom gradu.

Napominjemo da nemamo zaprimljenih prijava iz domene seksualnih delikata, niti da je netko napadnut ili ozlijeđen hladnim oružjem.

Inače, tijekom prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 564 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na području PU osječko-baranjske, dok je su isto razdoblje prošle godine zabilježena 634 takva prekršaja.

Foto: Pixabay (ilustracija)