16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija ‘čisti ulice’ Osijeka! Još trojica uhićena zbog napada!

3 min read
Serija napada dogodila se posljednjih dana u Osijeku, a koje je i sama policija, sukladno prijavama građana pobrojala u svojem priopćenju. A onda je krenulo 'čišćenje'!

Kako je jučer neslužbeno izvijestio OsijekExpress.com, jučer se ‘stezao obruč’ oko napadača na 17-godišnjaka u Osijeku. Jutros policija javlja – pronađeni su!

Serija napada dogodila se posljednjih dana u Osijeku, a koje je i sama policija, sukladno prijavama građana pobrojala u svojem priopćenju. A onda je krenulo ‘čišćenje’! U samo tri dana policija je povezala s različitim događajima ukupno 10 osumnjičenika, a jutros javlja o trojcu kojeg sumnjiči na napad na 17-godišnjaka. Podsjećamo, taj je slučaj i pokrenuo lavinu, a nakon što je dječak, mladić pretučen na putu u školu od strane trojice na biciklima s kapuljačama, pisalo se. Policija nije oklijevala ni sekunde, već su u tri dana svakog jutra novim priopćenjem ‘na nisku’ dodavali još privedenih, uhićenih…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika 18. listopada oko 12,30 sati na Vukovarskoj cesti u Osijeku, srušili na tlo i fizički napali 17-godišnjaka počinivši tako dva kaznena djela „Tjelesna ozljeda“ i „Nasilničko ponašanje“. Protiv maloljetnih počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnosimo posebno izvješće – javlja jutros policija iz Osijeka.

Tako je jučer policija izvijestila o uhićenju jedne osobe, traganjem za još jednom…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 25-godišnjak i 24-godišnjak jučer ujutro na križanju Svačićeve i Frankopanske ulice u Osijeku napali dva dvadesetogodišnjaka, i jednoga teško ozlijedili, počinivši tako kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“. 25-godišnjak je uhićen dok se za 24-godišnjakom traga – izvijestila je danas policija iz Osijeka, dodajući kako je o događaju izvijestila i opisala isto u jučerašnjem priopćenju…

Podsjećamo, dan ranije policija je izvijestila…

PRIOPĆENJE 21.10.’22.

Policija je posljednjih dana na području Osijeka zaprimila nekoliko dojava o napadima na gradskim ulicama.

Tako je u subotu, 15. listopada policija zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u ulici Pavla Pejačevića 1, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su tjelesno napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili.

U utorak, 18. listopada je zaprimljena dojava da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici 93, a potom i da je u ulici Zeleno polje, u blizini križanja s Gupčevom ulicom, također napadnut mladić.

Noćas je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića. Na mjestu događaja nisu zatečeni ni oštećene osobe, ni počinitelji.

Također je tijekom jutra zaprimljena dojava da je na križanju Divaltove i Svačićeve ulice napadnuta jedna muška osoba, kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Policija utvrđuje sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno traga za počiniteljima. U ovom trenutku tri se osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a koje se dovode u vezu sa sinoćnim događajem kod benzinske crpke u Osijeku.

Također su zbog prijavljenih događaja pojačane ophodnje u cijelom gradu.

Napominjemo da nemamo zaprimljenih prijava iz domene seksualnih delikata, niti da je netko napadnut ili ozlijeđen hladnim oružjem.

Inače, tijekom prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 564 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na području PU osječko-baranjske, dok je su isto razdoblje prošle godine zabilježena 634 takva prekršaja.

Foto: Pixabay (ilustracija)