26. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ukop za Sve svete uredio sva groblja! Za starije sugrađane Novokmet na Centralnom najavljuje pomoć!

2 min read
Ukop je u suradnji s Gradom Osijekom, gradonačelnikom Ivanom Radićem i osječkim GPP-om, osigurao i besplatan prijevoz autobusima, a kako bi pomogao sugrađanima, rasteretio prometnice i parkirališta.

Ususret blagdanu Svi svetih osječko poduzeće Ukop poduzelo je niz akcija i mjera kako bi svim sugrađanima omogućili što jednostavniji i lakši posjet grobljima, odnosno posljednjim počivalištima njihovih najmilijih. Groblja će na uoči Svih svetih, na Sve svete i na Dušni dan biti otvorena od 0-24 sata.

Otprije je poznato kako na osječkom najvećem groblju, na Centralnom groblju, za blagdana Svi svetih nije dozvoljen ulaz automobila, ali je baš zato Ukop osigurao električno vozilo kojim će starije i bolesne sugrađane, na njihov zahtjev, prevesti do počivališta najmilijih. Odnosi se na to na vožnju od prostora ispred mrtvačnice prema počivalištima najmilijih.

Također, Ukop posljednjih dana uređuje sva groblja u Osijeku, brine o zelenilu, a priređeni su i kontejneri za odvajanje plastike od komunalnog i organskog otpada.

– U najintenzivnijem smo razdoblju za tvrtku Ukop, a ususret blagdanu Svi svetih. U završnoj smo fazi uređenja svih 20 groblja kojima upravljamo, što uključuje košnju, čišćenje, skupljanje lišća… Građani redovno održavaju počivališta svojih namilijih, na čemu im se zahvaljujemo, a i mi svakako pokušavamo maksimalno izaći u susret svima od njih svojom redovnom brigom – kazao je direktor Ukopa Vedran Novokmet, dodajući kako se radi i na investicijama…

– Što se tiče Centralnog groblja, napravili smo i dvije nove staze kako bi se sugrađani lakše kretali, posebno oni koji ulaze od strane Brijesta. Obnovljeno je krovište, dovršili smo i 700 metara ograde na istočnoj strani groblja. A kreće uskoro i obnova krovišta na groblju Svete Ane… – nizao je Novokmet.

– Postavljene su nove kante, nove metle na svim grobljima, a za uređenje počivališta. Vodimo računa i o pošumljavanju, sadimo nove sadnice biljaka i stabala. I poslije blagdana Svih svetih nastavljamo sa sađenjem. To se odnosi na sva groblja. Svake godine zasadimo između 400 i 500 sadnica. Završavamo i klesarske radove pred blagdan, jer građani žele za ovaj dan da je sve gotovo i sve uredno – kazao je direktor Novokmet.

Napokon, Ukop je u suradnji s Gradom Osijekom, gradonačelnikom Ivanom Radićem i osječkim GPP-om, osigurao i besplatan prijevoz autobusima, a kako bi pomogao sugrađanima, rasteretio prometnice i parkirališta.

– Pozivam naše sugrađane da koriste besplatan gradski prijevoz, na čijem osiguravanju zahvaljujem gradonačelniku i GPP-u, a svakako sugeriram i sugrađanima da na groblja dođu u bilo koji od tri dana kada smo stalno otvoreni, kako bi izbjegli gužve. Dakako, policija je također najavila brinuti o prometu pojačano uz groblja – zaključio je Novokmet.

Foto: OsijekExpress.com