29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U jučerašnjoj akciji pijano 17 vozača romobila i bicikala! Grad Osijek pristojnima dijelio kacige!

1 min read
- Policijski službenici Službe prometne policije su u 11 sati u središtu Osijeka, u suradnji s predstavnikom grada Osijeka, vozačima romobila dijelili kacige. 

– Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko-baranjske provedena je akcija “Nadzor vozača prijevoznih sredstava” u okviru koje je pojačano nadzirano kretanje i korištenje osobnih prijevoznih sredstava u prometu – javlja policija i nastavlja…

– Podsjećamo, sukladno izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti na cestama, po prvi se puta naime zakonski regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, koji se svrstavaju u posebnu kategoriju vozila, za koju je uveden i zajednički izraz- osobno prijevozno sredstvo.

– Za vrijeme akcije policijski službenici Postaje prometne policije Osijek zatekli su 15 vozača osobnih prijevoznih sredstava (električni romobili i dr.) koji su počinili prekršaj. Osim ciljanih prekršaja, za vrijeme provedbe akcije utvrđeno je jos 25 prekršaja biciklista.

– Također evidentirano je 7 vozača bicikala i 10 vozača osobnih prijevoznih sredstava koji su bili pod utjecajem alkohola.

– Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,40 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom). Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 1,93 promila alkohola u krvi.

– Policijski službenici Službe prometne policije su u 11 sati u središtu Osijeka, u suradnji s predstavnikom grada Osijeka, vozačima romobila dijelili kacige. 

Foto: PU OBŽ (screenshot)