29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ništa od preuzimanja udijela u Fortenovi!? Osječanin Čuraj: Nisu tražili nužne dozvole…

1 min read
- Mi sigurno nismo izdali nikakva odobrenja. Po mom tumačenju, ta imovina, odnosno udjeli Sberbanka u Fortenovi, tako i dalje ostaju zamrznuti - rekao nam je Čuraj za 24sata.hr.

Sberbank je mogao prodati imovinu, odnosno udjele u Fortenovi do 31. 10. ove godine, ali samo uz posebna odobrenja, piše 24sata.hr, dodajući kako im je državni tajnik, Osječanin Stjepan Čuraj, potvrdio da ona nisu izdana i da od preuzimanja nema ništa (!?). Ta imovina će tako i dalje ostati zamrznuta… – piše 24sata.hr, dodajući kako je zacijelo na pomolu prepokret u cijeloj situaciji.

Nakon što je službeno potvrđeno da je više od 42% u Fortenovi ruska banka prodala šeiku Saifu Alketbiju, prema informacijama iz Ministarstva financija, te transakcija se u konačnici neće moći provesti, piše 24sata.hr i dodaje kako je Čuraj službeno potvrdio da prije transakcije nisu tražene od njih nužne dozvole.

A, podsjeća 24sata.hr, EU je u svojim paketima sankcija propisala da se prodaja ruskog vlasništva može obaviti iznimno do 31. listopada, ali uz dozvolu nadležnih tijela. 

– Mi sigurno nismo izdali nikakva odobrenja. Po mom tumačenju, ta imovina, odnosno udjeli Sberbanka u Fortenovi, tako i dalje ostaju zamrznuti – rekao nam je Čuraj za 24sata.hr.

Foto: Youtube (screenshot)