19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krenulo! Niti jedan zastoj tramvaja! Iz GPP-a realizirali tijekom noći briljantnu ideju…

2 min read
- Niti jedan zastoj nismo imali jutros. Vjerujem da će tako ostati i tijekom cijelog dana, svakako i poslije... - rekao nam je za OsijekExpress telefonski jutros direktor osječkog GPP-a Dejan Rusmirović.

Ako se po jutru dan poznaje…, onda više problema ne bi ni smjelo biti. Uspostava tramvajskog prometa u Osijeku na Liniji 1, od Zelenog polja do Višnjevca i obratno, prošla je jutros – savršeno. Nije bilo niti jednog zastoja, niti jedan na tračnicama zaustavljeni ili parkirani automobil dočekao vozače tramvaja ovog jutra. Nižu krugove kao po ulju.

– Niti jedan zastoj nismo imali jutros. Vjerujem da će tako ostati i tijekom cijelog dana, svakako i poslije… – rekao nam je za OsijekExpress telefonski jutros direktor osječkog GPP-a Dejan Rusmirović.

A imali su, zapravo, briljantnu ideju, koju su proveli i prevenirali eventualne zastoje.

Naime, kako su posljednjih tjedana i mjeseci izvođeni radovi obnove pruge, kako su tramvaje većim dijelom zamijenili autobusi, građani Osijeka, gdjegod u deficitu s parkirnim mjestima, ostavljali su svoja vozila na tračnicama. Nije to bilo dozvoljeno ni tada, posebno ne sada. Jer, kaznu naplaćuje policija, a GPP naknadu za izgubljenu dobit, oko 1.600 kuna po satu.

I da se ne bi dogodilo da ‘nova navika’ dočeka i zoru polaska tramvaja, iz GPP-a su danima upozoravali na uspostavu prometa, napokon izvodili i probne vožnje, testirali nove tračnice. A onda i…

– Cijelu noć smo mi vozili jedan tramvaj cijelom linijom, a kako ne bi ujutro bio netko na tračnicama. Nije bilo zastoja probne vožnje ni noćas, ali namjena tog tramvaja je bila upozoravajuća. Napokon, stalo bi se i tražilo vlasnika da je bilo zastoja. Ali, građani su odgovorno shvatili našu zamolbu i apel – kazao je Rusmirović i zahvalio svima…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)