28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radno sposobni primatelji socijalne pomoći u Osijeku morat će raditi 4 sata! Ili gube pravo na pomoć!

1 min read
- U slučaju da se netko ne odazove, čije ime dobijemo iz Centra za socijalnu skrb da je radno sposoban i primatelj zajamčene minimalne naknade, tada on praktički gubi pravo na tu zajamčenu minimalnu naknadu - dodao je Vulin.

Korisnici socijalne pomoći u Osijeku, koji su istovremeno sposobni za rad, odbiju li raditi četiri sata dnevno bez naknade, na održavanju gradske čistoće i zelenila, groblja ili pranju vozila GPP-a, mogu zaraditi kaznu. Tako će otprilike izgledati model, koji samo što se nije počeo primjenjivati, javlja RTL. U Osijeku je 400 radno sposobnih primatelja socijalne pomoći.

– Svi oni na neki način će se moći i osjećati korisnima i odužiti društvu jer praktički društvo ih kroz tu zajamčenu minimalnu naknadu i financira – kazao je za RTL zamjenik gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin, dodajući i koji je oblik kazne za one koji odbiju…

– U slučaju da se netko ne odazove, čije ime dobijemo iz Centra za socijalnu skrb da je radno sposoban i primatelj zajamčene minimalne naknade, tada on praktički gubi pravo na tu zajamčenu minimalnu naknadu – dodao je Vulin.

U anketi koji su iz RTL-a načinili na ulicama grada, ljudi se apsolutno slažu s onim što slijedi, iako pojedini upozoravaju da bi među primateljima pomoći moglo biti i protivnika takve ideje.

Foto: Unikom, Facebook (arhiva, ilustracija)