28. studenoga 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Polagati za vozački ne smije dvije godine, a kada položi, 15 mjeseci neće smjeti voziti!

1 min read
- Daljnjim provjerama policijski službenici su utvrdili da je 29-godišnjaku zbog skupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, sa pravom polaganja za dvije godine i tri mjeseca, te mu je i privremeno oduzet automobil.

– 8. studenog oko 14,40 sati u Starom Petrovom Selu policijski službenici su kontrolirali 29-godišnjeg vozača osobnog automobila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije – javlja policija i dodaje…

– Daljnjim provjerama policijski službenici su utvrdili da je 29-godišnjaku zbog skupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, sa pravom polaganja za dvije godine i tri mjeseca, te mu je i privremeno oduzet automobil.

– 9. studenoga u jutarnjim satima proveden je žurni prekršajni postupak protiv 29-godišnjaka, te mu je izrečena presuda kojom je kažnjen na 30 dana zatvora, novčanom kaznom od 18.000 kuna, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci koja će se izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, dok će privremeno oduzeto vozilo biti vraćeno vlasniku – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)