28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva dana i noći potrage – ništa! Policija i danas dronovima nastavlja tražiti leoparda u šumi!

1 min read
Tijekom vikenda pojavile su se i lažne fotografije odstrela leoparda, nemušta montaža dvojice lovaca koji, u originalu, poziraju s odstrijeljenom divljom svinjom, koju je 'fotošoper' prekrio leopardom.

Dva dana i dvije noći potrage za leopardom crne boje u apatinskim šumama nije urodio plodom. Snimak termovizijskom kamerom koji je potvrdio i poslao najzad mjerodavne u potragu, za sada je jedini ozibljan dokaz postojanja ‘velike crne mačke’ blizu naseljenih područja. Potraga se nastavlja i danas.

Nigdje u šumi oko Apatina ili Sonte, govori za RTS Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu za inspekcijske poslove, nije uočena ‘crna pantera’, a u akciji su sudjelovali policija iz Apatina, lovočuvari Vojvodinašuma i djelatnici Voda Vojvodine, sve s dva drona, od kojih je jedan opremljen termovizijskom kamerom.

Tijekom vikenda pojavile su se i lažne fotografije odstrela leoparda, nemušta montaža dvojice lovaca koji, u originalu, poziraju s odstrijeljenom divljom svinjom, koju je ‘fotošoper’ prekrio leopardom.

Danas će se pretraživti područje oko Apatina. Inače, posljednji pita je leopard viđen nedaleko izvjesne banje istočno od Apatina. Cilj je uspavati životinju i prebaciti u Zoološki vrt u Paliću, nedaleko Sombora.

Za životinju se i dalje ne zna otkud je, jer nitko se ne želi pohvaliti iz Srbije, Mađarske ili Hrvatske da mu je pobjegao leopard kojeg je imao ilegalno. Postoje indicije da leopard luta već 10-ak mjeseci, da je višen sjevernije u Mađarskoj u veljači, gdje je napao stoku, ali sa sigurnošću se ne može reći je li riječ o istoj životinji.

Foto: Pixabay (ilustracija)