29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječko-baranjska županija i Osijek noćas tuguju! Radić: Žrtva Vukovara ne smije nikada biti zaboravljena!

2 min read
U večernjim satima paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice u Osijeku učenici 34 osječkih osnovnih i srednjih škola, kao i mnogi građani Osijeka odali su počast Vukovaru - gradu heroju, a pridružili su im se i članovi izaslanstva Osječko-baranjske županije.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje članovi izaslanstava Osječko-baranjske županije na čelu sa zamjenicima župana Matom Lukićem i Josipom Miletićem, Grada Osijeka, Hrvatske vojske, Policijske uprave osječko-baranjske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas (17. studenoga 2022. godine) položili su vijence i zapalili svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku.

– Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca danas se sjećamo žrtve Vukovara, svih hrvatskih branitelja i civila koji su pali za slobodu Hrvatske. Danas smo bili i u Vukovaru te nazočili otkrivanju spomenika Kati Šoljić, vukovarskoj majci koja je simbol svih majki koje su izgubile svoje sinove i kćeri u obrani Domovine. Večerašnjim paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ujedno želimo sačuvati sjećanja i mlađim generacijama prenijeti istinu o Domovinskom ratu i slobodi Hrvatske – rekao je zamjenik župana Mato Lukić.

– Ponos i tuga su osjećaji koji nas preplavljuju uoči 18. studenoga. Žrtva Vukovara ne smije nikada biti zaboravljena jer se u Vukovaru branila Hrvatska, branio se Osijek. Prisjećamo se svih vukovarskih heroja, i branitelja i civila koji su položili svoje živote da danas imamo slobodnu Hrvatsku. Za sve njih osječki osnovnoškolci su zapalili 4.000 lampiona, a naša Vukovarska ulica u Osijeku neka s tisućama lampiona obasja put prema slobodnom i herojskom Vukovaru – kazao je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

U večernjim satima paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice u Osijeku učenici 34 osječkih osnovnih i srednjih škola, kao i mnogi građani Osijeka odali su počast Vukovaru – gradu heroju, a pridružili su im se i članovi izaslanstva Osječko-baranjske županije.

Tkst i foto: OBŽ (screenshot)