24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kamion nije prepisao! Neregistriran je! On neprijavljen na adresi! A tovar pun sekundarnih sirovina!

1 min read
- Daljnjim radom je utvrđeno da 28-godišnjak nije u evidenciji prijevoznika otpadom, te je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost teretnog automobila.

– Prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 17. studenoga, u 16.50 sati, u Ljupini su zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak – javlja policija i nastavlja…

– U tovarnom prostoru su uočili veću količinu sekundarnih sirovina (željezo, bakar, aluminij i dr.), koje je isti sakupljao tijekom dana na okučanskom području.

– Daljnjim radom je utvrđeno da 28-godišnjak nije u evidenciji prijevoznika otpadom, te je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost teretnog automobila.

Također, 28-godišnjak kao novi vlasnik, vozilo nije u roku od 15 dana registrirao na svoje ime ili isti odjavio.

– Nadalje je utvrđeno da 28-godišnjak već dva mjeseca neprijavljeno boravi na adresi. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom, prekršaja iz Zakona o prebivalištu i prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – zaključuju iz policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)