29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stižu dva računa HEP Toplinarstva! Oba se plaćaju u prosincu!

1 min read
Pojednostavljeno, stići će uskoro u 'kasliće' računi za listopad i studeni, a kako je HEP odgovorio Jutaranjem, prvo će stići račun za listopad, s valutom do 15. prosinca, a onda i račun za studeni, s valutom krajem prosinca.

Svi koji se griju preko HEP Toplinarstva ovaj će mejsec dobiti dva računa. I oba će biti potrebno platiti u prosincu. Prvi sredinom, a drugi do kraja mjeseca, doznaje Jutarnji list.

Pojednostavljeno, stići će uskoro u ‘kasliće’ računi za listopad i studeni, a kako je HEP odgovorio Jutaranjem, prvo će stići račun za listopad, s valutom do 15. prosinca, a onda i račun za studeni, s valutom krajem prosinca.

Razlog tome je, navodi Jutarnji, što je Ministarstvo gospodarstva tek 25. studenog donijelo Uputu o postupanju energetskim subjektima u vezi s izdavanjem računa za isporučenu toplinsku energiju u centralnim i zatvorenim toplinskim sustavima.

HEP je Jutarnjem u odgovoru naveo – …razlog kašnjenja je potreba usklađenja računa s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, a kojom je krajnja cijena isporučene toplinske energije u ogrjevnoj sezoni 2022./2023. ostala nepromijenjena… – navodi se.

Uredba je, inače, navodi se nadalje, donijeta početkom rujna, a Ministarstvu je bilo potrebno više od dva mjeseca da izradi tekst Upute.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)