14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Osijeku i GPP-u stigli novi autobusi: Od jutros 6 novih Mercedesa na gradskim ulicama!

2 min read
Direktor GPP-a Dejan Rusmirović pojasnio je kako će nova vozila značajno unaprijediti udobnost, sigurnost i dostupnost gradskog prijevoza osobama smanjene pokretljivosti, ali i smanjiti emisije CO2, što je krajnji cilj ovog projekta.

Osijek je u petak dobio šest novih poluniskopodnih gradskih autobusa, ukupno vrijednih 14,8 milijuna kuna. Autobusi su nabavljeni u sklopu projekta ,,Nabava novih autobusa za Gradski prijevoz putnika” ukupno vrijednog 32,3 milijuna kuna, od čega je 82 posto sufinancirano sredstvima iz europskog Kohezijskog fonda.

Direktor GPP-a Dejan Rusmirović pojasnio je kako će nova vozila značajno unaprijediti udobnost, sigurnost i dostupnost gradskog prijevoza osobama smanjene pokretljivosti, ali i smanjiti emisije CO2, što je krajnji cilj ovog projekta.

Najavio je i nabavu novih električnih vozila te podsjetio kako je u rujnu, u sklopu istoga projekta, pristiglo sedam niskopodnih autobusa.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin rekao je kako su ovo prvi autobusi novijeg godišta za prigradska naselja i dodao kako je njihovom nabavom, uz one pristigle u rujnu i 12 nabavljenih 2019. godine, prosječna starost GPP-ovih autobusa, njih 46, između tri do četiri godine.

– Gledat ćemo i u budućnosti povući što više sredstava kako bismo podizali razinu kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza. Tu je i veliki projekt rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, što je još jedan pokazatelj dizanja kvalitete. Bit ćemo jedan od malog broja gradova u Hrvatskoj i šire s ovakvom razinom usluge javnog gradskog prijevoza – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić čestitao je GPP-u i Gradu Osijeku na realizaciji projekta, dodajući kako je za stanovnike županije važno što će novi autobusi voziti u prigradskim naseljima.

– Posebno mi je drago što je cijeli ovaj projekt usklađen s nacionalnom razinom razvoja prometne infrastrukture, kao i s planom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Izuzetno nam je važna sigurnost u prometu naših sugrađana, dobili smo i veliku udobnost i nadamo se da će nam služiti što duže – zaključio je zamjenik župana Lukić.

Tekst i foto: Grad Osijek (screenshot)