14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanka Tramišak o mogućnostima izgradnje nacionalnog stadiona europskim novcem!

1 min read
...hrvatska nogometne reprezentacija je među 4 selekcije preostale na SP-u, prije 4 godina bila je druga, a nacionalni stadion nemamo.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Osječanka Nataša Tramišak, s pozicije ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, bila je gošćom u N1 studiju uživo i komentirala najave o izgradnji nacionalnog stadiona. Jer, hrvatska nogometne reprezentacija je među 4 selekcije preostale na SP-u, prije 4 godina bila je druga, a nacionalni stadion nemamo.

– Ponosna sam, svi trebamo biti, na njih i sve druge naše sportaše. Reprezentacija je među 4 na svijetu, bori se u subotu za 3. mjesto – kazala je uvodno osječka ministrica za N1 na upit kako se osjeća jutros poslije poraza od Argentine i ne dostizanja finala Mundijala u Kataru.

– Imamo prostora za određena ulaganja, ali razvojna, u infrastrukturu po manjim mjestima, a po gradovima višenamjensku infrastrukturu, čak manje sportske centre. Moći će se ulagati u dogradnju sportskih dvorana u školama, za to smo se izborili u sastavu. Sport se događa na svim razinama, počinje od tih najmanjih i te će investicije biti iznimno važne – kazala je nadalje ministrica, suočivši se s izravnim pitanjem ima li u europskim fondovima novca predviđenog za izgradnju velike sportske infrastrukture, odnosno nacionalnog stadiona…

– Kada govorimo o najavama koje su išle iz Vlade o izgradnji stadiona, to koordiniraju kolege iz ministarstva sporta i turizma, to je pitanje za njih otkud će namaknuti sredstva – zaključila je o toj temi ministrica Tramišak, dodajući kako kohezijska politika, sredstva fondova EU, ne predviđa takve investicije.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)