22. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Promjena na križanju Kanižlićeve i Strossmayerove! Nove trake, ali cesta nije otvorena!

1 min read
- Važno je napomenuti da cesta koja vodi do novog stadiona NK Osijek još uvijek nije otvorena za promet, osim za vozila gradilišta, stoga vozači ne bi trebali skretati prema cesti koja vodi do novog stadiona NK Osijek.

– Dana 15. 12. 2022. godine izmijenjena je regulacija prometa na raskrižju Strossmayerove i Kanižlićeve ulice. Novom regulacijom omogućeno je skretanje prema cesti koja vodi na novi stadion NK Osijek – javlja danas policija iz Osijeka i nastavlja…

– Najvažnija promjena je ta što je dosadašnja prometna traka za kretanje ravno iz smjera Višnjevca u smjeru centra Osijek, prenamijenjena u prometnu traku iz koje se isključivo može skrenuti lijevo prema novom stadionu.

– Po tome južni kolnički trak prenamijenjen je za dva prometna pravca: za kretanje ravno iz Višnjevca prema sjedištu grada Osijeka i za skretanje udesno prema Kanižlićevoj ulici.

– Zbog navedenoga je potrebno pravilno se prestrojiti prije navedenoga križanja. 

– Važno je napomenuti da cesta koja vodi do novog stadiona NK Osijek još uvijek nije otvorena za promet, osim za vozila gradilišta, stoga vozači ne bi trebali skretati prema cesti koja vodi do novog stadiona NK Osijek.

– Semafori na navedenom raskrižju funkcioniraju u potpunosti, te je zelenim svjetlom na semaforu dopušteno skretanje prema cesti koja vodi do novog stadiona NK Osijek, iako vozači to ne trebaju činiti s obzirom je cesta zatvorena – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & PU OBŽ (screenshot)